News

News overview

Prix de Salon voor Kersten McCall

01 December 2020

 

Op donderdag 22 oktober werd solofluitist Kersten McCall bij zijn huis verrast met het winnen van de Prix de Salon 2020. Hij nam een cheque ter waarde van € 7.500 euro en bloemen in ontvangst uit handen van bestuurslid van de Foundation Concertgebouworkest Jakob Treffers en hierboven bekijkt u het filmpje.

Prix de Salon

Sinds 2007 reikt De Salon, de business club van het Concertgebouworkest, de Prix de Salon uit, een prijs die talent en muzikale ontwikkeling binnen het orkest in de breedste zin stimuleert en de mogelijkheid geeft een eigen project ten uitvoer te brengen.

Kersten is voornemens om het repertoire voor fluit van Johann Sebastian Bach verder uit te breiden door zowel onbekende stukken op de kaart te zetten als bekende stukken een andere vorm te geven, bijvoorbeeld door de oorspronkelijke authenticiteit en het sentiment een moderne renaissance te geven. Zodat de muziek beter aansluit bij een modern publiek. Het nieuwe repertoire zal hij zowel als live concert, videoproductie én als bladmuziek presenteren aan het publiek.

Uit het juryrapport:

“De jury acht het project van McCall (…) zeer creatief en diepgaand, en getuigen van veel durf. Kersten McCall treedt buiten de voor hem gebaande paden en de focus op zijn eigen muzikale ontwikkeling binnen het plan is daarmee zeer groot. Daarnaast wil McCall de bladmuziek voortkomend uit de uitvoering van het project publiek toegankelijk maken, daarmee zal een blijvend document ontstaan waar ook toekomstige generaties plezier van kunnen hebben. De bewerkingen zoals voorgesteld in het plan zijn niet zomaar bewerkingen, Kersten creëert herscheppingen van de stukken. (…)”

Mocht u meer informatie willen ontvangen over de business club De Salon, neem dan contact op met Charlie dos Reis Borges Rodrigues, C.ReisBorges@concertgebouworkest.nl

Share: