Horizon

Serie H

Serie H - Horizon

< Terug

Horizon

Grensverleggende concerten rond een actueel thema op donderdag

Onder de naam Horizon organiseert het Concertgebouw­orkest ieder seizoen drie thematische programma’s in samenwerking met instellingen uit diverse culturele disciplines. De naam Horizon verwijst naar verbreding en verdieping: vernieuwing van het repertoire, interdisciplinaire samenwerking en omkadering met randprogrammering. In ieder concertprogramma is een spreker, beeldprojectie of theatrale act opgenomen. Orkestmusici spelen daarnaast kamermuziek op diverse locaties. Met steeds een ander actueel en artistiek thema komt tijdens en rondom de concerten een breed palet aan onderwerpen aan bod.

In seizoen 2020/2021 zijn er drie Horizon-thema’s. Speel Nederlands met me maakt deel uit van een week met louter Nederlandse muziek die het Concertgebouworkest van 29 november tot en met 6 december organiseert in samenwerking met de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Antony Hermus dirigeert werken van Loevendie en Keuris die veertig jaar geleden voor het orkest werden geschreven en stof deden opwaaien, naast nieuwe opdrachtwerken van Celia Swart en Bram Kortekaas en muziek van Louis Andriessen.

In De kus van Klimt klinkt rondom de Weense jugendstilkunstenaar Gustav Klimt muziek van zijn tijdgenoten (Strauss, Alma en Gustav Mahler, Zemlinsky) én recent werk van Weners Cerha en Deutsch. Matthias Pintscher dirigeert binnen het thema Wonderbaarlijke liefde opwindende en onaardse balletmuziek van Bartók, en opdrachtwerken van Annelies Van Parys en hemzelf.

 

 

  • 3 concerten

Prijzen bij deze serie

Regulier (één rang): €118   ◆   Schenkers  en Concertvrienden: €103

Serie bestellen

De kus van Klimt

Speel Nederlands met me

*** Ongrijpbare liefde

Serie bestellen