Horizon

Serie H

Serie H - Horizon

< Terug

Horizon

Grensverleggende concerten rond een actueel thema op donderdag

In de innovatieve serie Horizon ontdekt u samen met het Koninklijk Concertgebouworkest nieuwe werelden. De thematisch geprogrammeerde concerten hebben altijd een verrassend en grensverleggend element, een bijzondere presentatie in samenwerking met een culturele partner, en gaan over in de Entrée Late Night, georganiseerd door jongerenvereniging Entrée. Een gratis programmagids boordevol achtergrondinformatie is op de dag van het Horizon-concert verkrijgbaar in Het Concertgebouw. Ieder seizoen zijn er drie Horizon-programma’s.

In 2019/2020 worden twee daarvan geleid door Thomas Adès. Op 10 oktober leidt de Britse componist-dirigent werk van Debussy, Poulenc, Barry en hemzelf binnen het thema Schatten en Schandalen. Op 30 januari maakt dirigent Santtu-Matias Rouvali zijn debuut met een opdrachtwerk van de Nederlander Theo Verbey naast Stravinsky’s meesterlijke Oedipus Rex; dit programma met als thema Het onver­bidde­lijke noodlot: Oedipus maakt deel uit van de reeks Mens & Mythe. Tenslotte leidt Thomas Adès op 18 juni Hel - Hades - Inferno, met werken van Liszt, Stravinsky en hemzelf.

Hoogtepunten Serie H

Schatten en Schandalen

Op 10 oktober leidt de Britse componist-dirigent werk van Debussy, Poulenc, Barry en hemzelf.

Mens & Mythe

Op 30 januari maakt dirigent Santtu-Matias Rouvali zijn debuut met een opdrachtwerk van de Nederlander Theo Verbey naast Stravinsky’s meesterlijke Oedipus Rex; dit programma met als thema Het onver­bidde­lijke noodlot.

Hel - Hades - Inferno

Tenslotte leidt Thomas Adès op 18 juni Hel - Hades - Inferno, met werken van Liszt, Stravinsky en hemzelf.

RCO meets Adès

Onder de noemer RCO meets Adès werkt het orkest het komend seizoen intensief samen met de Engelse componist-dirigent Thomas Adès. Naast nauwe samenwerking in vier concertprogramma's geeft Adès ook een masterclass aan de RCO Academie.

  • 3 concerten

Prijzen bij deze serie

Regulier (één rang): €118   ◆   Schenkers  en Concertvrienden: €103

Serie bestellen
Serie bestellen