26, 28 maart 2021

Philippe Herreweghe, dirigent

Collegium Vocale Gent

Bachs Matthäus-Passion

Kaarten & programmaAudio & Video
In november wordt de aangepaste programmering van januari tot en met mei 2021 bekendgemaakt.
maart 2021 vrijdag 19:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
De verkoop van dit concert is gesloten.
maart 2021 zondag 12:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
De verkoop van dit concert is gesloten.

In de rijke passietraditie van het Concertgebouworkest klinkt Bachs Matthäus-Passion. Dirigent Philippe Herreweghe brengt zijn Collegium Vocale Gent, het onvolprezen Nationaal Kinderkoor en een keur aan gespecialiseerde vocalisten mee.

Matthäus-Passion

Bachs Matthäus-Passion klinkt in Nederland ieder jaar in de Goede Week, de periode vóór Pasen. Het Concertgebouworkest staat mede aan de basis van deze monumentale traditie. Al in het derde jaar na zijn oprichting voerde het orkest Bachs onovertroffen meesterwerk uit; in 1898 werd dat een jaarlijks gebeuren. Sinds de jaren zeventig wordt hij structureel afgewisseld met Bachs Johannes-Passion en de laatste jaren ook met meer hedendaagse Passies van andere componisten. Maar naar de grote Matthäus-Passion keer je nu eenmaal altijd weer terug.

Philippe Herreweghe, dirigent

De Belgische dirigent Philippe Herreweghe staat al meer dan 25 jaar met grote regelmaat voor het Concertgebouworkest. Zijn repertoire is ongemeen breed – Herreweghe kan eigenlijk alles. Maar bovenal ademt hij Bach. Niet voor niets leidde hij het Concertgebouworkest al drie keer eerder in diens Matthäus-Passion. Een herhaling van zetten is het nooit, want iedere uitvoering van Bachs grote Passie onder Philippe Herreweghe is een heel nieuwe ervaring.

Audio & Video