Blog

Terug naar overzicht

Aanmelden voor Concertgebouworkest Young nu mogelijk

01 november 2019

Internationaal jeugdorkest start met tweede editie

 

Na een uiterst succesvolle start maakt Concertgebouworkest Young zich op voor de tweede editie. Het unieke internationale jeugdorkest bestaat uit jonge getalenteerde musici van 14 tot en met 17 jaar en reflecteert de diversiteit van Europa. Vanaf vrijdag 1 november kunnen muziekdocenten, dirigenten van lokale jeugdorkesten, schoolbands of ensembles of andere professionals talentvolle jongeren voordragen om auditie te doen.
 
De aanmelding loopt tot 10 februari 2020. De aanmeldingsprocedure is te vinden via www.concertgebouworkest.nl/nl/young.
 
Het jeugdorkest is vooral bedoeld voor verborgen talenten: jonge musici die een steuntje in de rug verdienen en die te weinig zichtbaar zijn in de Europese orkesten. In augustus 2019 presenteerde de eerste editie zich – na het voorbereidende zomerkamp - met jubelend ontvangen concerten onder leiding van Pablo Heras-Casado in Het Concertgebouw en in Flagey, Brussel.
 
Het zomerkamp vindt plaats van 5 tot 22 augustus 2020 in Akoesticum, trainingscentrum voor muziek, dans en theater in Ede. De jongeren krijgen groeps- en orkestrepetities, kamermuziek, coachingsessies en workshops door professionele workshopleiders, naast lessen van musici van het Concertgebouworkest. Een speciaal programma, ontwikkeld in samenwerking met United World Colleges Nederland, draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de jongeren door het stimuleren van gemeenschapszin en democratisch denken via muziek. Concertgebouworkest Young is alleen mogelijk dankzij de genereuze steun van fondsen en donateurs.

Deel: