Pers

Persoverzicht

Aanvoerders Koninklijk Concertgebouworkest in solorol

17 februari 2020

De komende weken treden drie aanvoerders van het Concertgebouworkest op de voorgrond als solist: concertmeester Vesko Eschkenazy, solocellist Gregor Horsch en solohoboïst Ivan Podyomov.

Vesko Eschkenazy en Gregor Horsch (aanvoerders bij het orkest sinds respectievelijk 2000 en 1997) soleerden al vaker bij het Concertgebouworkest. Ivan Podyomov, die in 2016 lid van het orkest werd, maakt zijn solistendebuut.

Op 26, 27 en 28 februari is Gregor Horsch te horen in het Celloconcert van Lutosławski. Onder leiding van Thomas Hengelbrock speelt het Concertgebouworkest daarna Beethovens Vijfde symfonie.

Op 11, 12 en 13 maart soleert Ivan Podyomov in het Hoboconcert van Richard Strauss. Op het programma onder leiding van Semyon Bychkov klinken ook Ravels Le tombeau de Couperin en Tsjaikovski’s Zesde symfonie.

Op 25, 26 en 27 maart is Vesko Eschkenazy de solist in Mendelssohns Vioolconcert in e klein tijdens de concerten die de titel ‘In memoriam Mariss Jansons’ mee hebben gekregen. Gianandrea Noseda dirigeert dan bovendien Richard Strauss’ Also sprach Zarathustra en het concert wordt geopend met het Adagietto uit Mahlers Vijfde symfonie.

Deel: