Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

Praktische informatie

Er zijn drie manieren om uw abonnement te bestellen:

  1. Online: klik hier 
  2. Telefonisch: 020 305 10 15 (ma-vr van 09.30-12.30 uur, van 27 februari - 9 maart van 09.30 - 17.00 uur)
  3. Schriftelijk: via het bestelformulier in de seizoensbrochure

Uw vragen beantwoorden wij graag via bovenstaand telefoonnummer of via klantenservice@concertgebouworkest.nl.

Aanvragen brochure | Bestel abonnement

Informatie over bestelmethodes

Online

Een abonnement op een serie van het Concertgebouworkest bestelt u heel eenvoudig online. Heeft u nog geen online account bij het Concertgebouworkest, maar heeft u al wel eens eerder kaarten gekocht, belt u dan met de Klantenservice. Zij maken uw inloggegevens in orde. Heeft u nog nooit kaarten besteld, dan kunt u zelf uw account aanmaken en meteen de serie(s) van uw keuze kopen.

U betaalt met een creditcard of iDEAL. Voor deze service wordt € 4,- per transactie gerekend. Kiest u voor e-tickets, dan wordt hiervoor een bedrag à € 2,50 per transactie gerekend.

Telefonisch

Wilt u liever telefonisch bestellen? Belt u dan onze klantenservice via 020 305 1015. Wij zijn geopend van ma-vr van 09.30 – 12.30 uur (27 februari - 9 maart van 09.30 - 17.00 uur). Onze medewerkers kunnen uw series verlengen en/of passend advies geven over de beschikbare stoelen. U betaalt met een eenmalige machtiging (indirecte betaling). Voor deze service wordt € 6,- per transactie gerekend. Kiest u voor e-tickets, dan wordt hiervoor een bedrag à € 3,50 per transactie gerekend.

E-tickets of abonnementskaart

Binnen uw persoonlijke omgeving op de website vindt u een overzicht van al uw te bezoeken concerten. Voor alle concerten uit uw serie(s) vindt u hier een e-ticket. Dit toegangsbewijs kunt u zelf uitprinten en indien gewenst gebruiken in plaats van uw abonnementskaart.

Online kunt u kiezen uit de verzendwijze papieren kaart of e-ticket. Kiest u voor papieren kaart, dan ontvangt u medio juli de abonnementskaart(en). Indien u kiest voor e-tickets, dan ontvangt u geen abonnementskaart, maar ontvangt u de e-tickets via een link in uw bevestigingsmail. U betaalt € 2,50 i.p.v. € 4,- transactiekosten.

E-tickets zijn in uw persoonlijke omgeving (Mijn RCO) pas zichtbaar als wij de betaling hebben ontvangen. Kiest u voor directe betaling (iDeal of creditcard), dan zijn de tickets gelijk zichtbaar. Indien u kiest voor indirecte betaling (eenmalige incasso eind mei 2018), dan zijn de tickets vanaf circa 1 juni 2018 zichtbaar in uw Mijn RCO.

Extra service in seizoen 2018/2019

Extra Ruilservice: Indien de online Ruilservice op onze website geen uitkomst biedt, kunt u via de klantenservice uw abonnementsconcert ruilen voor een ander concert van het Concertgebouworkest.

Naar ruilservice

25% korting in Q-park Museumplein: Kortingskaarten zijn op vertoon van uw abonnementskaart verkrijgbaar bij de kassa en de garderobe van Het Concertgebouw. Dit geldt tevens voor losse kaarten.

Mijn RCO: In uw persoonlijke omgeving op de website vindt u een overzicht van alle concerten die u gaat bezoeken, inclusief e-tickets.

Rangenindeling in abonnementenverkoop

Voor alle abonnementsconcerten hanteert het Koninklijk Concertgebouworkest de plattegrond van de Grote Zaal in Het Concertgebouw met vijf rangen. Uitzondering hierop zijn de concerten in de series Horizon, A en Essentials. Voor de series Horizon en A wordt één rang gehanteerd. Voor Essentials geldt een tweerangen plattegrond.

De rangen staan afgebeeld op de rangenplattegrond en hebben de volgende benaming:

RANG 1 PLUS, 494 stoelen;
RANG 1, 798 stoelen;
RANG 2, 399 stoelen;
RANG 3, 124 stoelen;
RANG 4, 153 stoelen.

Plaatsen met beperkt zicht

Deze 153 plaatsen bevinden zich alle in Rang 4 en worden alleen in de losse kaartverkoop aangeboden.