Nieuws

Nieuwsoverzicht

Aleksey Semenenko solist Essentials

19 januari 2016

Op 13 februari 2016 vindt het tweede Essentials-concert van dit seizoen plaats. In het openingswerk stelt het orkest opnieuw een internationaal doorbrekende jonge solist aan u voor. Dat is deze keer de Oekraiense violist Aleksey Semenenko, die soleert in Tsjaikovski’s Souvenir d’un lieu cher (in de orkestbewerking van Glazoenov).

Aleksey Semenko solist Essentials (foto: Steiner)

Daarna volgt het ‘essentiële meesterwerk’ van de avond: Beethovens Zevende symfonie. De muzikale leiding is in handen van Manfred Honeck. En natuurlijk wordt u ook weer van de essentiële informatie voorzien door middel van Thomas Vandervekens onnavolgbare TOM Talk.
 
Rijzende ster Aleksey Semenenko uit Oekraïne weet een groeiend publiek te betoveren met zijn vioolspel, Aleksey Semenko viel al vroeg op door wat het viooltijdschrift The Strad een ‘unparalleled level of refined musicianship and stage presence’ noemde. Vorig jaar was hij finalist bij het Koninklijk Elisabethconcours, waarna hij een uitgebreide tournee ondernam met het Orchestre Philharmonique Royal de Liège.

Bij het Koninklijk Concertgebouworkest debuteert hij met Tsjaikovski’s Souvenir d’un lieu cher (in de orkestbewerking van Glazoenov); het is de eerste keer dat het orkest dit romantische 'mini-vioolconcertje' uitvoert.

Deel: