Nieuws

Nieuwsoverzicht

Alternatieve plannen voor seizoen 2020/2021

31 mei 2020

Het Concertgebouworkest bereidt zich voor op een bijzonder seizoen 2020/2021 binnen de mogelijkheden die de richtlijnen van de overheid ons bieden. De verkoop van losse kaarten, die normaal gesproken op 1 juni van start gaat, stellen wij daarom uit tot een later moment.

Cello in- en uitpakplek voor leden van het Concertgebouworkest (foto: Milagro Elstak)
Cello in- en uitpakplek voor leden van het Concertgebouworkest (foto: Milagro Elstak)
De anderhalvemetersamenleving

In februari van dit jaar kondigden wij het programma voor seizoen 2020/2021 van het Concertgebouworkest aan. Wat wij toen niet hadden kunnen vermoeden, was dat de wereld er nog geen maand later volkomen anders uit zou zien.

Inmiddels krijgen de plannen van het orkest voor een nieuw seizoen in de anderhalvemetersamenleving steeds meer vorm. Voor het repertoire in seizoen 2020/2021 nemen wij de hoofdwerken uit de aangekondigde programmering als uitgangspunt. Wij denken momenteel aan concerten van ongeveer een uur, eventueel meerdere op een dag en wellicht ook op meer momenten in de week.

De komende maanden verwachten wij op regelmatige basis bekend te maken in welke vorm wij de programma’s kunnen spelen. Afhankelijk van de richtlijnen van de overheid en de opstelling van het orkest zal een publiek van honderd tot vierhonderd mensen − op een veilige anderhalve meter afstand − bij de concerten aanwezig kunnen zijn. Op deze manier hopen wij samen met u onvergetelijke concerten te kunnen beleven.

Verkoop van losse kaarten

De verkoop van losse kaarten, die normaal gesproken op 1 juni van start gaat, zal op een later moment plaatsvinden. Wij zullen u hierover informeren via onze website en nieuwsbrieven. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen, dan kunt u zich hiervoor aanmelden via uw account op onze website. Mocht u al kaarten hebben gekocht voor concerten in het nieuwe seizoen, zoals de Kerstmatinee of de Beethoven-marathon, dan informeren wij u hierover zodra meer bekend is.

Abonnementen in seizoen 2020/2021

Heeft u een abonnement besteld voor seizoen 2020/2021, dan nemen wij contact met u op over de mogelijkheden voor abonnees onder deze nieuwe omstandigheden. De abonnees die hun abonnement hebben besteld met een machtiging tot incasso hebben wij vorige week geïnformeerd, in verband met het aanstaande incassomoment. Abonnees die hun serie voor het nieuwe seizoen op een andere manier hebben betaald zoals iDEAL of creditcard zullen wij op korte termijn verder informeren. In verband met de drukte bij de klantenservice willen wij u vragen ons bericht hierover af te wachten.

Wij zien uit naar een bijzonder seizoen

Afgelopen week is het orkest voor het eerst weer bij elkaar gekomen in de Grote Zaal om het samenspel af te stemmen op de nieuwe anderhalvemeter-omstandigheden. Ondanks alle veranderingen en uitdagingen verwachten wij een heel speciaal en misschien wel bijzonder intiem seizoen voor ons trouwe publiek.

Deel: