Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
musician.image.alt

terug

Ana
Nedobora Ivanova

viool - academie 2017/2018

Ana Nedobora Ivanova (1992) werd geboren in Spanje, maar heeft Oekraïense ouders. Ze begon op zesjarige leeftijd viool te spelen en kreeg les van Yulia Petrushevskaya en James Dahlgren. Ze vervolgde haar studie in Londen bij Jan Repko, eerst aan de Purcell School of Music, later aan de Royal College of Music, waar ze cum laude afstudeerde. Momenteel studeert Ana aan de Musikhochschule Lübeck bij Elisabeth Weber.

Ana won de eerste prijs tijdens de Windsor and Maidenhead Competition in Engeland en was finalist tijdens de Spaanse competitie Juventudes Musicales. Ze gaf recitals in Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Oekraïne, Rusland en Israël. Sinds haar solodebuut met het Windsor and Maidenhead Symphony Orchestra heeft ze als soliste opgetreden met diverse orkesten. Recent werd ze gevraagd om te soleren onder leiding van Zakhar Bron ter gelegenheid van diens 25-jarig jubileum in Santander.

Als lid van het Son String Quartet won Ana diverse prijzen en trad ze op tijdens talloze festivals en in de Wigmore Hall én de Royal Albert Hall in Londen.

Ana Nedobora Ivanova speelde regelmatig met Real Filharmonía de Galicia, het Gustav Mahler Jugendorchester en het European Union Youth Orchestra.