Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
musician.image.alt

terug

Ann
Hallenberg

Alt

Sinds ze haar studie in Stockholm afsloot in 1994 is het hard gegaan met Ann Hallenberg. De Zweedse mezzosopraan staat met grote regelmaat op operapodia als de Scala in Milaan, Teatro Real in Madrid, Theater an der Wien in Wenen, en in de operahuizen van Zürich, Paris, Lyon, München en Dresden.

Bij De Nederlandse Opera vertolkte ze Dejanira in Händels Hercules in 2007; 'indrukwekkend', noteerde de Volkskrant. In het afgelopen seizoen zong ze onder meer de titelrol in Händel's Agrippina in het Théâtre des Champs-Elysées in Parijs.

Ann Hallenberg nam cd's en dvd's op met werk van onder anderen Bach, Vivaldi, Mozart, Haydn en Gluck. Haar solo-cd met werk van Rossini, Arias for Marietta Marcolini (2012), ontlokte aan het operamagazine Place de l'Opéra de kreet 'zet deze dame voor een toporkest!'

Hallenbergs concertrepertoire reikt van vroeg-zeventiende-eeuws werk (Monteverdi, Cavalli) tot hedendaagse composities. Bij het Koninklijk Concertgebouworkest debuteerde ze in 2005 als soliste in Mendelssohns oratorium Elias onder leiding van Philippe Herreweghe. In maart 2015 keerde zij terug in Bachs Johannes-Passion­ onder leiding van Richard Egarr.