Beethoven: Symfonie nr. 4

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Ludwig van Beethoven Symfonie nr. 4

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Het Concertgebouworkest voert de lyrische Vierde symfonie van Ludwig van Beethoven uit onder leiding van Iván Fischer. U kunt de uitvoering mét of zonder Iván Fischers commentaar bekijken.

Beethovens Vierde symfonie

Ludwig van Beethoven componeerde zijn Vierde symfonie niet lang na het Vierde pianoconcert. De door hun lyriek enigszins verwante werken ontstonden beide in een rustpauze die Beethoven nodig had tijdens het schrijven van de Vijfde symfonie, die pas na lang worstelen tot stand kwam. In Beethovens Vierde symfonie geen biografische aanknopingspunten of ethische waarden die het werk een meerwaarde kunnen geven, zoals uit de overlevering bekend is over de heroïek in de Derde of het noodlot in de Vijfde. De Vierde symfonie gaat alleen over zichzelf.

Iván Fischer, dirigent

Iván Fischer is sinds 1987 een graag geziene gastdirigent bij het Concertgebouworkest. De even ongewone als toegewijde werkwijze van Fischer en het enthousiasme en de virtuositeit van de musici leveren altijd bijzondere uitvoeringen op. U kunt de uitvoering van Beethovens Vierde symfonie mét of zonder Iván Fischers commentaar bekijken. Geleid door de boeiende uitleg van de dirigent neemt u een kijkje in Beethovens keuken.

bekijk het concert met commentaar van Iván Fischer

Lees meer

Populair