Nieuws

Nieuwsoverzicht

Beleef het orkest vanuit huis

16 december 2020

Eerder deze week kondigde de Rijksoverheid nieuwe maatregelen aan om het aantal contacten tot een minimum te beperken.

Dat betekent dat het Concertgebouworkest in ieder geval tot en met 19 januari niet voor een publiek zal kunnen spelen. Het is voor het orkest een grote teleurstelling dat ook de laatste aangepaste concerten voor publiek niet door kunnen gaan.

Wel maakte het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bekend dat het voor professionele gezelschappen mogelijk blijft om samen te komen voor repetities, optredens en het maken van opnamen − bijvoorbeeld voor online voorstellingen, livestreams en radio- en televisie-uitzendingen. Het is voor het Concertgebouworkest essentieel om samen te blijven spelen, om zo de kwaliteit van ons samenspel op topniveau te houden − en om de muziek met u te kunnen blijven delen.

De komende tijd zullen wij ons dan ook richten op concertregistraties, zodat u − via uw televisie, computer, tablet of smartphone − van onze muziek kunt blijven genieten. Met de opnamen hiervan zijn uiteraard kosten gemoeid. Nu de inkomsten uit kaartverkoop zijn weggevallen, zullen wij een deel van de streams de komende tijd tegen betaling aanbieden. 

Op zondag 20 december om 14.00 uur en dinsdag 22 december om 20.30 uur worden er twee streams uitgezonden van een programma dat eerder in de week is opgenomen. In dit programma leidt Valery Gergiev het Concertgebouworkest in werken van Bruckner en Sjostakovitsj. Bestel nu uw stream tickets eenvoudig via onderstaande link!

Op 25 december wordt traditiegetrouw onze Kerstmatinee uitgezonden op NPO Radio 4 en NPO 2. Dit jaar wordt de Kerstmatinee geleid door Fabio Luisi. 

Bestel hier uw stream tickets voor 20 december 14.00 uur of 22 december 20.30 uur

Meer informatie over de Kerstmatinee

 
Heeft u vragen over hoe het bekijken van een stream in zijn werk gaat? Bekijk dan de veelgestelde vragen over streams of mail de klantenservice via klantenservice@concertgebouworkest.nl

Deel: