Pers

Persoverzicht

Bernard Haitink, François-Xavier Roth, Daniel Harding, Jaap van Zweden

02 oktober 2018

Het Concertgebouworkest heeft vooraanstaande gastdirigenten gevonden voor de rest van het seizoen 2018/2019. Bernard Haitink, François-Xavier Roth, Daniel Harding en Jaap van Zweden zullen alle concerten in januari, februari en maart die oorspronkelijk gepland waren met Daniele Gatti ongewijzigd overnemen.

Bernard Haitink

Op 24, 25 en 27 januari 2019 is het eredirigent Bernard Haitink die het Concertgebouworkest leidt in de Veertigste symfonie van Mozart en de Vierde van Brahms. Eerder schoot Haitink het orkest eveneens te hulp, wat resulteerde in een bejubelde Negende symfonie van Mahler in Amsterdam op 29 augustus en in Luzern op 6 september jongstleden.

François-Xavier Roth

De Franse dirigent François-Xavier Roth dirigeert op 30 en 31 januari 2019 Richard Strauss’ Ein Heldenleben, voorafgegaan door Beethovens Vijfde pianoconcert met als solist Pierre-Laurent Aimard, dit seizoen artist in residence van het Concertgebouworkest. Op 1 februari leidt hij het Essentials-concert met Ein Heldenleben.

Daniel Harding op tournee

Daniel Harding is bereid gevonden de verschillende programma’s over te nemen gedurende de tournee naar de Verenigde Staten van 9 tot en met 15 februari. Met Harding treedt het orkest op in Naples (Florida) op 9 en 10 februari, Chicago (12 februari), Kennedy Center in Washington D.C. (13 februari) en Carnegie Hall, New York (14 en 15 februari). Artist in residence Pierre-Laurent Aimard soleert in Beethovens Vijfde pianoconcert.

Jaap van Zweden leidt Mahler

Op 6, 7 en 8 maart dirigeert Jaap van Zweden het Concertgebouworkest in Mahlers Zevende symfonie. Van Zweden, die dit seizoen begonnen is als Music Director van de New York Philharmonic, is regelmatig te gast bij het Concertgebouworkest. In mei 2018 leidde hij het orkest in Bruckners Achtste symfonie.

Eerder werd al bekend dat Dima Slobodeniouk en Philippe Herreweghe de programma’s van het Concertgebouworkest in oktober en november 2018 ongewijzigd onder hun hoede nemen, zowel in Amsterdam als op tournee.

Deel: