Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
musician.image.alt

terug

Chen
Reis

Sopraan

Chen Reiss groeide op in de Israëlische badplaats Herzliya in een gezin van Hongaarse afkomst. Ze stapte op haar veertiende over van piano- op zanglessen en genoot haar zangopleiding in New York.

Op aanraden van Zubin Mehta, met wie ze in haar vaderland samenwerkte, begon de Israëlische sopraan haar carrière aan een Duits operahuis, de Bayerische Staatsoper in München.

Algauw schitterde ze in menige Europese operastad, gevolgd door optredens in de Verenigde Staten. De afgelopen jaren stond ze bijvoorbeeld op de bühne als Sophie in Der Rosenkavalier van Richard Strauss, Gretel in Humperdincks Hänsel und Gretel onder leiding van Christian Thielemann in de Wiener Staatsoper, en Pamina in Die Zauberflöte van Mozart bij De Nationale Opera in Amsterdam.

Naast haar operaleven heeft Chen Reiss een goed gevulde concertagenda, waarbij ze samenwerkt met pianisten als Charles Spencer en Alexander Schmalcz en orkesten als het Gewandhausorchester Leipzig, het Orchestre de Paris en de Wiener Philharmoniker. In december 2014 werd ze uitgenodigd om voor paus Franciscus te zingen tijdens de traditionele kerstmis, die wereldwijd werd uitgezonden.

Chen Reiss debuteerde in september 2016 bij het Koninklijk Concertgebouworkest in de Tweede symfonie van Mahler onder leiding van Daniele Gatti.