Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
musician.image.alt

terug

Christian
Gerhaher

Bariton

Christian Gerhaher wijdde een deel van zijn studententijd aan filosofie en medicijnen, maar koos uiteindelijk voor de muziek. De Duitse bariton studeerde bij Paul Kuën en Raimund Grumbach en volgde masterclasses bij Dietrich Fischer-Dieskau en Elisabeth Schwarzkopf. Inmiddels geeft hij zelf les aan de Hochschule für Musik und Theater in München.

Gerhahers liedinterpretaties met pianist Gerold Huber, met wie hij al ruim 25 jaar samenwerkt, worden algemeen beschouwd als normbepalend. Voor hun cd-opnamen mochten zij menige prijs in ontvangst nemen; zo won de cd Nachtviolen in 2015 een Gramophone Award. Ook Gerhahers cd-opname van Mahlers orkestliederen met het Orchestre Symphonique de Montreal onder leiding van Kent Nagano uit 2014 wordt zeer geprezen.

Christian Gerhaher is mede door zijn brede inzetbaarheid een veelgevraagd solist bij gerenommeerde orkesten – met het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks onderhoudt hij een speciale band – en operagezelschappen. Binnen zijn operarepertoire, variërend van de titelrol van Monteverdi’s L’Orfeo tot die van Henzes Der Prinz von Homburg, is Wolfram in Wagners Tannhäuser een terugkerende favoriet in de operahuizen van Berlijn, Madrid, Wenen, Londen en München.

Gerhaher soleerde eerder in 2004, 2005 en 2008 bij het Koninklijk Concertgebouworkest, de laatste keer was met Schumanns Szenen aus Goethes Faust onder leiding van Nikolaus Harnoncourt.