Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
musician.image.alt

terug

Christine
Goerke

Sopraan

Dramatische sopraan Christine Goerke

Christine Goerke studeerde zang in haar geboorteplaats New York. Sindsdien trad de Amerikaanse sopraan op in vooraanstaande operahuizen als de Metropolitan Opera, Royal Opera House Covent Garden, Opéra de Paris, Deutsche Oper Berlin, Teatro alla Scala in Milaan en het Teatro Real in Madrid.

Aanvankelijk richtte ze zich op lyrische sopraanrollen van Mozart en Händel, maar sinds enkele jaren maakt ze furore als dramatische sopraan. De titelrollen van Elektra en Ariadne auf Naxos van Richard Strauss en Puccini’s Turandot staan regelmatig in haar agenda en daarnaast portretteert ze bijvoorbeeld Kundry in Wagners Parsifal, Ellen Orford in Peter Grimes van Britten en Alice Ford in Verdi’s Falstaff. Tevens werkte Goerke voor concertrepertoire wereldwijd samen met de beste orkesten en dirigenten.

Onderscheidingen

In 2001 ontving ze de prestigieuze Amerikaanse Richard Tucker Award, in 2015 werd ze door Musical America uitgeroepen tot Vocalist of the Year en in 2017 werd ze geëerd met een Opera News Award.

Christine Goerke debuteerde in december 2016 bij het Concertgebouworkest als Brünnhilde in het derde bedrijf van Wagners Die Walküre onder Valery Gergiev. ‘Christine Goerke gaf haar karakter Brünnhilde een extra dimensie met een sterk theatraal charisma’, oordeelde NRC Handelsblad.