Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

Kamermuziek

Close-up

Close-up - Kamermuziek

< Terug

Kamermuziek in de Kleine Zaal door leden van het Koninklijk Concertgebouworkest

Wilt u de musici van het Koninklijk Concertgebouworkest ook eens van dichtbij zien – en horen? Dat kan! Al vele jaren verzorgen zij kamermuziekconcerten in de Kleine Zaal onder de noemer Close-up.

De intieme concerten worden georganiseerd door Concertvrienden, de vriendenvereniging van Het Koninklijk Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Een bijzondere gelegenheid om orkestleden eens in kleine bezetting mee te maken en van hun individuele kwaliteiten te genieten.

Hoogtepunten Close-up

In twee series van drie concerten presenteren de orkest­leden een veelzijdig palet aan klassieke kamermuziek. De gevarieerde programma’s bevatten bekende maar vaak ook juist onbekende werken die de moeite waard zijn gehoord te worden. Zoals een concert waarin pianist Pierre-Laurent Aimard, artist in residence, samenwerkt met orkestmusici. Ook zijn er dit seizoen weer portretconcerten waarin een orkestlid centraal staat. Solocelliste Tatjana Vassiljeva en solohoboïst Alexei Ogrintchouk hebben allebei een persoonlijk en avontuurlijk programma samengesteld.

De concerten van 18 september en 19 maart zijn samengesteld door en rondom twee strijkkwartetten die uit het Concertgebouworkest zijn ontstaan: respectievelijk het GoYa Quartet en het Alma Quartet.

Als extra concert buiten de series is er een kinderconcert rond een bewerking van Prokofjevs Peter en de Wolf. Het beroemde verhaal blijkt nog een staartje te hebben…