Kamermuziek

Close-up

Close-up - Kamermuziek

< Terug

Kamermuziek in de Kleine Zaal door leden van het Koninklijk Concertgebouworkest

De intieme concerten van de kamermuziekserie Close-up worden georganiseerd door de Vrienden van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze vormen een bijzondere gelegenheid om orkestleden eens in kleine bezetting mee te maken en van hun individuele kwaliteiten te genieten. In twee series van drie concerten presenteren de orkestleden een veelzijdig palet aan klassieke kamermuziek.

De gevarieerde en vaak avontuurlijke programma’s bestaan uit bekende, maar ook juist onbekendere werken die de moeite waard zijn gehoord te worden. Een bijzondere gelegenheid om orkestleden eens in kleine bezetting mee te maken en van hun individuele kwaliteiten te genieten.

Hoogtepunten Close-up

Op 27 september vieren we het 250ste geboortejaar van Beethoven met een uitvoering van het Septet in Es groot – een van zijn populairste en invloedrijkste werken. Invloedrijk is ook Arnold Schönbergs Pierrot lunaire; dat leden van het Concertgebouworkest omringen met werken van Schönbergs voorgangers, mentoren en leerlingen. Soloharpiste Petra van der Heide en altviolist Michael Gieler hebben beiden een boeiend portretconcert samengesteld. Violiste Sylvia Huang reist met u dwars door de Europese muziek. In november klinkt aansluitend op het Horizon-thema Speel Nederlands met me muziek van drie belangrijke twintigste-eeuwse componisten van eigen bodem. In een extra concert dat geen deel uitmaakt van de twee series werken orkestleden samen met artist in residence Janine Jansen.