Laatste kaarten

25, 26, 27 maart 2020

Richard Strauss

Mendelssohn Vioolconcert met Vesko Eschkenazy

Also sprach Zarathustra

Kaarten & programmaAudio & Video
Op zondag 1 december 2019 overleed onze geliefde conductor emeritus Mariss Jansons. De muziekwereld verliest hiermee niet alleen een groot dirigent, maar ook een warm en integer mens. Wij leven mee met zijn lieve vrouw Irina en zijn familie en naasten.
maart 2020 woensdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
Kaarten
maart 2020 donderdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
Kaarten
maart 2020 vrijdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
Laatste Kaarten
Franz Schubert Ouverture 'Im italienischen Stile'
Felix Mendelssohn Vioolconcert in e klein
Richard Strauss Also sprach Zarathustra
Mariss Jansons (1943-2019)

Mariss Jansons was chef-dirigent van het Concertgebouworkest van oktober 2004 tot en met het seizoen 2014/2015, waarna hij nog regelmatig te gast was. Mariss Jansons keerde na zijn afscheid in 2015 jaarlijks bij het Concertgebouworkest terug. Met zowel het orkest als het publiek had hij een innige band. 

Richard Strauss

Richard Strauss was één van de persoonlijke favorieten van Mariss Jansons. En je snapt waarom als je een uitvoering van Richard Strauss'  Also sprach Zarathustra meemaakt. Dit muzikale visioen verbeeldt het ontwaken van de beschaving en hoe de moderne mens oprijst uit de chaos. Geen wonder dat deze suggestieve muziek later diverse filmmakers inspireerde.

Mariss Jansons dirigeert Also sprach Zarathustra 
  
 
Vervanging dirigent

Op dit moment is niet bekend wie dit programma zal dirigeren en of er wijzigingen komen in het programma. Zodra wij meer weten, zullen wij o.a. via deze pagina de dirigent en eventuele andere wijzigingen bekend maken.

Audio & Video