13 oktober 2016

Wagner, Strauss, Gruber

Håkan Hardenberger, trompet

Andris Nelsons dirigeert

Kaarten & programmaExtra
oktober 2016 donderdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
Richard Wagner Parsifal: voorspel
HK Gruber Aerial (trompetconcert)
Richard Strauss Tod und Verklärung
Richard Strauss Till Eulenspiegels lustige Streiche

Sinds zijn Amsterdamse debuut in 2008 is Andris Nelsons uitgegroeid tot een zeer geliefde gastdirigent, die jaarlijks terugkeert bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Hij treedt in de voetsporen van Richard Strauss, die zelf ooit het Concertgebouworkest leidde in zijn vroege symfonische gedichten Tod und Verklärung en Till Eulenspiegels lustige Streiche. Het zijn tegenpolen: tegenover de heel direct verbeelde belevenissen van een rebelse volksheld in het grappige en energieke Till Eulenspiegel staat het diepgravende filosofische programma van Tod und Verklärung.

Trompetvirtuoos Håkan Hardenberger debuteerde in 2012 bij het Concertgebouworkest, ook toen onder Andris Nelsons, met trompetconcerten van Haydn en Turnage, en is nu terug met het even virtuoze als wonderlijke Aerial van H.K. Gruber.

Let op: wegwerkzaamheden rond het Concertgebouw

De gemeente Amsterdam voert herinrichtingswerkzaamheden en groot onderhoud uit op en rond het kruispunt bij het Concertgebouw. U heeft waarschijnlijk meer tijd nodig om het Concertgebouw te bereiken. De werkzaamheden duren tot eind oktober. Raadpleeg voor het laatste nieuws over de wegwerkzaamheden de website van het Concertgebouw.

Rondom het concert van 13 oktober

 

Dineren

voor het concert

Voorafgaand aan de concerten op 13 oktober kunt u sfeervol dineren in de Spiegelzaal van Het Concertgebouw. Vanaf 18.15 uur bent u welkom voor een driegangendiner, inclusief aperitief en drank.

U kunt online diners bestellen bij de aankoop van kaarten. Als u al kaarten of een abonnement in bezit heeft bestelt u diners via Mijn RCO, de Concertgebouwlijn: 0900-6718345, (€ 1,- p/g), of aan de kassa van Het Concertgebouw.

De kosten voor dit arrangement bedragen € 57,50 per couvert.

Menu

13 oktober

Nage van zeegroenten , wortelstift , panko- scampi-aardappel- zalmtapenade


Haas en wang van wildzwijn, knolselderijpuree, Alkmaars gort, rode wijn steranijssaus


Rode en zwarte bosvruchten, cassis ripple- vanillesabayon


Koffie thee en friandises

Dieetwensen

Voor dieetwensen kunt u ons bellen op 06-57495890.