14, 15, 16 december 2016

Lisa Batiashvili, viool

Daniele Gatti, dirigent

Artist in Residence

Kaarten & programmaExtra
december 2016 woensdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
december 2016 donderdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
december 2016 vrijdag 19:30
Barbican Centre, Londen
Verenigd Koninkrijk
concert geweest
Sergej Prokofjev Vioolconcert nr. 2
Igor Stravinsky Jeu de cartes
Maurice Ravel Daphnis et Chloé, Suite nr. 2

Twee vooraanstaande musici slaan voor het eerst de handen ineen: chef-dirigent Daniele Gatti en violiste Lisa Batiashvili, dit seizoen artist in residence bij het Concertgebouworkest. De residency gaat van start met Prokofjevs luchtige Tweede vioolconcert, waarin zowel Russische als Spaanse volksmuziek doorklinkt.

Gatti vervolgt het programma met twee kleurrijke balletten. Met Jeu de cartes schreef Stravinsky – een verwoed pokeraar – muziek voor een ballet waarin een duivelse, overmoedige joker uiteindelijk verslagen wordt door een royal flush van harten.

Ravel werkte drie jaar lang aan zijn 'choreografische symfonie' Daphnis et Chloé voor de befaamde Ballets Russes. Hij omschreef het als 'een uitgestrekt muzikaal fresco, loyaal aan mijn visionaire Griekenland dat heel natuurgetrouw wordt uitgebeeld door de Franse schilders aan het eind van de achttiende eeuw'. De onweerstaanbare muziek leeft vooral voort in de twee orkestsuites die Ravel uit de muziek samenstelde.

Rondom de concerten van 14 en 15 december

 

Dineren

voor de concerten

Voorafgaand aan de concerten op 14 en 15 december kunt u sfeervol dineren in de Spiegelzaal van Het Concertgebouw. Vanaf 18.15 uur bent u welkom voor een driegangendiner, inclusief aperitief en drank.

U kunt online diners bestellen bij de aankoop van kaarten. Als u al kaarten of een abonnement in bezit heeft bestelt u diners via Mijn RCO voor 14 december of 15 december, de Concertgebouwlijn: 0900-6718345, (€ 1,- p/g), of aan de kassa van Het Concertgebouw.

De kosten voor dit arrangement bedragen € 57,50 per couvert.