15, 16, 17, 19 mei 2019

Myung-Whun Chung, dirigent

Leonidas Kavakos, viool

Beethovens zevende

Kaarten & programmaAudio & VideoExtra
mei 2019 woensdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
mei 2019 donderdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
mei 2019 vrijdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
mei 2019 zondag 14:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
Carl Maria Weber Ouverture 'Der Freischütz'
Henri Dutilleux L'arbre des songes
Ludwig van Beethoven Symfonie nr. 7

 

Beethovens Zevende

Beethovens Zevende symfonie door het Concertgebouworkest onder leiding van de Koreaanse maestro Myung-Whun Chung: dat staat garant voor een opwindend concert. Zeker als ook nog vioolvirtuoos Leonidas Kavakos komt soleren in het kleurrijke L'arbre des songes (De dromenboom) van Dutilleux. 

Met zijn levendige ritmes en obsessief herhalende melodieën was Beethovens Zevende symfonie van meet af aan populair: bij de première riep het publiek om een encore van het derde deel.  Later zou Wagner deze levenslustige symfonie kenschetsen als 'de apotheose van de dans'. 

L'arbre des songes 

L'arbre des songes van Henri Dutilleux wordt beschouwd als een van de belangrijkste vioolconcerten van de twintigste eeuw. Deze ‘dromenboom’ begint met een timide symmetrische vioolmelodie, waarna iedere nieuwe scheut aan de boom herinnert aan van wat voorafging, en wijst vooruit naar iets nieuws. Zo groet geleidelijk een symfonische boom van droombeelden en herinneringen. 

Audio & Video

Inleiding 19 mei

voor het concert

Koorzaal, 13.15 uur
door Jurgen van Harskamp

Deze inleiding is onderdeel van de Familieserie en is voor kinderen en (groot)ouders- gratis toegankelijk. U heeft wel een toegangskaart nodig, deze kunt u bestellen via de Concertgebouwlijn: dagelijks bereikbaar van 10.00 -17.00 uur via 020 – 67 18 345 (dagelijks 10.00-17.00 uur)