Liviu Prunaru speelt Sibelius’ Vioolconcert

Myung-whun Chung, dirigent

Brahms’ Eerste symfonie

Kaarten & programmaAudio & Video
In november wordt de aangepaste programmering van januari tot en met mei 2021 bekendgemaakt.
Jean Sibelius Vioolconcert
Johannes Brahms Symfonie nr. 1

De Zuid-Koreaanse dirigent Myung-whun Chung leidt het Concertgebouworkest in Brahms´ Eerste symfonie en het poëtische Vioolconcert van Sibelius, met concertmeester Liviu Prunaru van het Concertgebouworkest als solist.

Perfecte match

Johannes Brahms schreef zijn Eerste symfonie na lange aarzeling, want hij wilde niet als een tweederangs Beethoven worden beschouwd. Jarenlang sleutelen en poetsen gaf het resultaat waarop hij hoopte: zijn Eerste overtuigde pers en publiek al bij de première en behoort sindsdien tothet grote repertoire. Brahms’ Eerste symfonie is een perfecte match voor Myung-whun Chung, die bijhet Concertgebouworkest al vele malen zijn innige band met Duits-romantisch repertoire heeft bewezen.

Sibelius’ Vioolconcert

Voor het vermaarde Vioolconcert van Jean Sibelius treedt een solist uit eigen gelederen aan: Liviu Prunaru is eerste violist van het Concertgebouworkest. In Sibelius´ Vioolconcert komt het niet zozeer aan op technische acrobatiek als wel op poëzie. De viool lijkt al mijmerend en zingend door het orkestrale landschap te zwerven, met een soms improvisatie-achtige partij. Daarmee heeft dit werk een unieke plaats in het vioolrepertoire.

Audio & Video