25 april 2020

Concert geannuleerd

Bruckners Symfonie nr. 4

Kaarten & programmaAudio & VideoExtra
In verband met de uitbraak van het coronavirus hebben de autoriteiten een verbod op evenementen afgekondigd. Om deze reden kunnen de concerten tot 1 juni 2020 helaas geen doorgang vinden.
april 2020 zaterdag 21:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
Anton Bruckner Symfonie nr. 4 'Romantische'

Herbert Blomstedt is een van de leidende dirigenten als het gaat om symfonieën van Bruckner. De Zweedse maestro leidt het Concertgebouworkest in een van Bruckners populairste symfonieën, de ‘Romantische’ Vierde.

Bruckners Vierde

Een Bruckner-symfonie is vaak een reis door de duisternis, maar de Vierde symfonie heeft meer licht en kleur dan de andere. Zelf noemde Bruckner het stuk ´een romantisch schouwspel´. Hij had geen verhaal in gedachten, maar toen de symfonie voltooid was hoorde hij er ineens middeleeuwse taferelen in. Na een zonsopkomst met klokgelui verschijnen ridders op vurige paarden en volgt een tocht door een mysterieus bos vol vogels. Maar Bruckner is Bruckner: ook hier ligt een donkere dreiging altijd op de loer.

Essentials

Bij Essentials staat drie keer per jaar een essentieel meesterwerk centraal, een muziekstuk dat je gehoord moet hebben, uitgevoerd door het Concertgebouworkest en op geheel eigen wijze ingeleid door de energieke presentator Thomas Vanderveken.

Gratis naar dit concert

Ben je onder de 35 jaar? Word dan lid van Entrée voor €20 per jaar en ga gratis mét introducé naar dit concert. Lees hier meer.

Audio & Video

Entrée Café

Na afloop van de concerten organiseert jongerenvereniging Entrée het gratis toegankelijke Entrée Café in de Spiegelzaal waar u kunt napraten over het concert onder het genot van een drankje met live of DJ op de achtergrond.