11, 12 maart 2020

Concert geannuleerd

Bychkov dirigeert Tsjaikovski

Kaarten & programmaAudio & Video
In verband met de uitbraak van het coronavirus hebben de autoriteiten per direct een verbod op evenementen met meer dan 100 bezoekers afgekondigd. Om deze reden kunnen de concerten in Het Concertgebouw tot en met 31 maart 2020 helaas geen doorgang vinden.
maart 2020 woensdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
maart 2020 donderdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
Maurice Ravel Le tombeau de Couperin
Richard Strauss Hoboconcert
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Symfonie nr. 6 'Pathétique'

De Russisch-Amerikaanse dirigent Semyon Bychkov is een absolute Tsjaikovski-expert. Hij noemt Tsjaikovski een ´jeugdliefde´. Dit seizoen dirigeert hij bij het Concertgebouworkest diens emotionele Zesde symfonie. Ook klinkt Le tombeau de Couperin van Ravel en soleert Ivan Podyomov, solohoboïst van het Concertgebouworkest, in het lyrische Hoboconcert van Richard Strauss.

Tsjaikovski´s ´Pathetique´

In 2016 begon Semyon Bychkov aan zijn ´Tsjaikovski-project´: een reeks opnames en concerten rond Ruslands grootste romantische componist. Net als vorig seizoen brengt dit project hem ook nu weer bij het Concertgebouworkest, ditmaal met de Zesde symfonie, bijgenaamd ´Pathétique´.

Tsjaikovski´s Zesde is zijn laatste en meest dramatische symfonie. De bedoeling van het werk was lang met raadselen omgeven. Voorvoelde Tsjaikovski zijn naderend einde? Het is muziek die een heel mensenleven weergeeft: uitgelatenheid en tragiek wisselen elkaar af.

Strauss en Ravel

Voorafgaand klinken twee grootmeesters van het orkestrepertoire. Strauss en Ravel verrijkten het orkestpalet met bijzondere nieuwe klankkleuren en timbres. Daarbij componeerde Strauss ook nog eens een concert voor de hobo, een instrument dat niet vaak in een solorol te horen is.

Audio & Video