Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

8, 9, 11 maart 2018

Vioolconcert nr. 2 - Sjostakovitsj

Vadim Gluzman, viool

Chailly met De vuurvogel

Kaarten & programmaAudio & VideoExtra
maart 2018 donderdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
maart 2018 vrijdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
maart 2018 zondag 14:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
Dmitri Sjostakovitsj Vioolconcert nr. 2
Igor Stravinsky De vuurvogel

Voormalig chef-dirigent Riccardo Chailly is nog altijd als conductor emeritus aan het Concertgebouworkest verbonden. Wanneer hij voor een optreden terugkeert klinkt dat vertrouwd – helemaal bij geliefd repertoire als De vuurvogel van Igor Stravinsky. De suites daaruit zijn favoriet bij zowel Chailly als het orkest en het publiek; dat deze keer het complete ballet wordt uitgevoerd maakt dit concert tot een extra bijzondere belevenis. Behalve een prachtig sprookje is De vuurvogel één van die spannende werken waarin negentiende-eeuwse romantiek felle, moderne en voorheen onbekende kleuren aanneemt.

In het vioolfenomeen Vadim Gluzman leeft een grootse viooltraditie voort: zijn mentor was de grote Isaac Stern. Bij het Concertgebouworkest maakt Gluzman zijn debuut met het fascinerende Tweede vioolconcert van Dmitri Sjostakovitsj. Toen deze het componeerde was zijn grote kwelgeest Stalin al veertien jaar dood. Toch is het gekwelde muziek die de littekens van jarenlange repressie en terreur pijnlijk hoorbaar maakt.

Audio & Video

Inleiding

voor het avondconcert

Voorafgaand aan het concert op 9 maart is er een inleiding door Joel Ethan Fried in aanwezigheid van dirigent Riccardo Chailly in de Koorzaal om 19.15 uur

Kaarten zijn vanaf drie maanden voor het concert gratis af te halen bij de kassa van Het Concertgebouw of te bestellen via de Concertgebouwlijn: 0900 - 67 18 345 (€1,- per gesprek, ma-zo 10:00-17:00).

Meet the artists

na het concert

Na afloop van het concert op 9 maart bent u welkom in de Spiegelzaal voor een ontmoeting met de uitvoerenden.

Brunchen

voor het middagconcert

Voorafgaand aan het concert op 11 maart organiseert Het Concertgebouw om 12.00 uur een brunch in de Pleinfoyer. Deze brunch is vanaf 1 juni te bestellen via de Concertgebouwlijn 0900 671 83 45 (€ 1 p/g).

Inleiding

voor het middagconcert

Voorafgaand aan het concert op 11 maart wordt een inleiding georganiseerd, speciaal voor de kinderen in de Familieserie. Uiteraard zijn (groot)ouders ook welkom. Abonnementhouders van de Familieserie ontvangen nader bericht over deze inleidingen.