Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

9 december 2018

Artist in residence

Pierre-Laurent Aimard, piano

Close-up

Kaarten & programmaAudio & Video
december 2018 zondag 14:15
Kleine Zaal Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
Artist in residence Koninklijk Concertgebouworkest

Pianist Pierre-Laurent Aimard is dit seizoen artist in residence bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Samen met musici uit het orkest presenteert hij een kamermuziekprogramma dat zijn veelzijdigheid en flexibiliteit weerspiegelt.

Vurig en verrassend mooi

Pièce de résistance is natuurlijk Schumanns Pianokwintet, één van diens meest vurige en manische werken met een dramatische interactie tussen strijkers en pianist. Daarnaast bewijzen Aimard en zijn musici hoe gevarieerd en vaak verrassend mooi muziek uit de twintigste eeuw kan zijn. Jean Françaix trok zich nooit iets aan van heersende modes; hij schreef wat hij zelf wilde horen en modelleerde zijn Octuor naar het beroemde Octet van Schubert. Leos Janáčeks Concertino geeft aan de verschillende instrumenten de karakters van ´ruziënde dieren in een sprookjesbos´, aldus de componist. Meester-miniaturist György Kurtág maakt de cirkel rond met een fascinerend, mozaïek-achtig trio dat hommage brengt aan Schumann - én, indirect, aan de middeleeuwse componist Guillaume de Machaut. 

Voor liefhebbers van het Koninklijk Concertgebouworkest zijn Close-up concerten in de Kleine Zaal een mooie gelegenheid om kennis te maken met de individuele musici. Tijdens deze concertreeks spelen zij kamermuziek in kleine bezetting, zodat u van hun persoonlijke kwaliteiten kunt genieten.

Audio & Video