10-20 november 2020

Schubert, Mahler, Tan Dun

Daniel Harding, dirigent

Concertgebouworkest in China

Kaarten & programmaAudio & Video
november 2020 dinsdag 20:00
Cultural Center, Hong Kong
China
Kaarten
november 2020 vrijdag 20:00
Xinghai Concert Hall, Guangzhou
China
Kaarten
november 2020 zaterdag 20:00
Shenzhen Concert Hall, Shenzhen
China
Kaarten
november 2020 woensdag 19:30
Oriental Art Center, Shanghai
China
Kaarten
november 2020 vrijdag 19:30
National Center for the Performing Arts, Beijing
China
Kaarten
Tan Dun Fanfare Overture
Franz Schubert Symfonie nr. 3
Gustav Mahler Symfonie nr. 1 'Titan'

Het Concertgebouworkest onderneemt een uitgebreide tournee door China. Daniel Harding leidt het orkest in Schuberts Derde en Mahlers Eerste symfonie, ingeleid door de feestelijke Fanfare Ouverture van Tan Dun.

Onvoorstelbaar rijke orkestklank

Het is nauwelijks te overzien wat Mahler met zijn Eerste symfonie in gang zette. Hij werd uitvinder van een nieuwe, onvoorstelbaar rijke orkestklank en maakte symfonieën tot psychologische landschappen. De Eerste symfonie geeft daar al een indrukwekkend voorproefje van. De bijnaam ´Titan´ heeft verschillende aanleidingen, maar sloeg volgens Mahler zelf op de gigantische gevoelswereld die achter de muziek schuilgaat. Veelal putte hij uit zijn eigen ervaringen, maar het is muziek waarin iedereen zichzelf kan herkennen.

Innigheid, expressie en dramatiek

Daniel Harding is een allround dirigent met een voorliefde voor onverwachte programmakeuzes. Hier combineert hij Mahlers Eerste symfonie met Franz Schuberts weinig uitgevoerde Derde symfonie. Schubert is alom geliefd dankzij zijn liederen en kamermuziek, maar als symfonicus werd hij lang onderschat. Toch hebben de symfonieën dezelfde innigheid, expressie en dramatiek als zijn stukken voor kleinere bezettingen. De Derde symfonie is er een prachtig voorbeeld van.

Audio & Video