26, 31 augustus & 3 september 2020

Philippe Herreweghe, dirigent

Die Schöpfung van Haydn

Kaarten & programmaAudio & Video
augustus 2020 woensdag 20:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
kaarten
augustus 2020 maandag 19:30
Kultur- und Kongresszentrum, Luzern
Zwitserland
Geanulleerd
september 2020 donderdag 20:00
Konzerthaus, Dortmund
Duitsland
Kaarten

Wanneer Philippe Herreweghe Die Schöpfung van Joseph Haydn bij het Koninklijk Concertgebouworkest dirigeert, weet u zeker dat u het geliefde werk als nieuw zult ervaren.

Philippe Herreweghe leidt Die Schöpfung

Het gebeurt niet zo vaak dat het Concertgebouworkest Die Schöpfung van Joseph Haydn op de lessenaars zet – de laatste keer was twintig jaar geleden – en zeker nu Philippe Herreweghe de uitvoering leidt, grijpt u natuurlijk uw kans om erbij te zijn! De Vlaamse dirigent neemt voor het vocale aandeel zijn Collegium Vocale Gent en drie excellente solisten mee. Met Herreweghes ervaring om uit orkest en koor de fraaiste klankkleuren en dramatische zeggingskracht te toveren weet u zeker dat u Haydns geliefde Schöpfung als nieuw zult ervaren.

Een onmiddellijk succes

Die Schöpfung is een van de bekende avondvullende creaties uit Joseph Haydns laatste gloriejaren. Het oratorium verbeeldt, of beter gezegd: viert, de schepping van de wereld, zoals beschreven in het Bijbelboek Genesis. Geïnspireerd door de oratoria van Händel, die Haydn tijdens zijn reizen naar Londen had gehoord, zette de briljante toonschilder de vertaling van baron Gottfried van Swieten om in muziek. Het meesterwerk ging op 19 maart 1799 in het Weense Burgtheater in première en was een onmiddellijk succes.

Audio & Video