8, 9, 11 november 2017

Haydn Celloconcert in C

Tatjana Vassiljeva, cello

Gatti dirigeert Mahler 4

Kaarten & programmaAudio & VideoExtra
november 2017 woensdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
november 2017 donderdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
november 2017 zaterdag 20:00
Alte Oper, Frankfurt
Duitsland
concert geweest

Chef-dirigent Daniele Gatti dirigeert zijn Koninklijk Concertgebouworkest in Mahlers Vierde symfonie. Gustav Mahler gaf de symfonie zelf in 1904 haar Nederlandse première met het Concertgebouworkest. Na het rustieke eerste deel, spookachtige tweede en (enkele uitbarstingen daargelaten) intieme derde deel, bezingt Chen Reiss met haar engelachtige stem het ‘himmlische Leben’ in de Finale. De sopraansolo, oorspronkelijk bedoeld voor de liederencyclus Des Knaben Wunderhorn, wordt afgewisseld door vlugge orkestloopjes, alsof engeltjes een dansje uitvoeren in het paradijs.

Tatjana Vassiljeva is sinds 2014 solocelliste bij het Koninklijk Concertgebouworkest. De Russische celliste vertolkt de solopartij van Haydns Celloconcert in C, een lange tijd verdwenen geacht meesterwerk. Pas in 1961 werd het manuscript van Haydns geanimeerde, vernuftige concert teruggevonden in de archieven van de Nationale Bibliotheek in Praag. 

Audio & Video

Diners

voor de concerten

Voorafgaand aan de concerten op 8 en 9 november kunt u om 18.15 uur dineren in de Spiegelzaal van Het Concertgebouw. Abonnementhouders ontvangen in augustus bericht over het bestellen van diners.

Menu

8 en 9 november

Taartje van gerookte kabeljauw, aardappelkruidensalade, crème van citroen en dille, zalmzeewierkroket en zeewierdressing


Pot a feu van rundworst, sukade , diamanthaas, gerst, bospeen, ossenstaartjus, romige peterseliepuree


Pink lady appelslof met caramelsaus en mini fudge croutons


Koffie thee en friandises

Dieetwensen

Voor dieetwensen kunt u ons bellen op 06-57495890.