Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

4, 5 oktober 2017

Pianoconcert nr. 3

Skrjabins 'Goddelijke gedicht'

Gergiev leidt Rachmaninoff

Kaarten & programmaAudio & VideoExtra
oktober 2017 woensdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
oktober 2017 donderdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
Serge Rachmaninoff Pianoconcert nr. 3
Alexander Skrjabin Symfonie nr. 3, 'Le divin poème'

De Russische dirigent Valery Gergiev schotelt u werken uit eigen land voor. De componist-pianist Serge Rachmaninoff bracht ooit zijn Derde pianoconcert zelf in première en voerde het ook in vier Nederlandse steden uit met het Concertgebouworkest. Hij merkte destijds op: ‘De musici vonden het mooi, maar het publiek en de critici niet’. Uiteindelijk wist pianist Vladimir Horowitz het publiek voor het werk te enthousiasmeren, en tegenwoordig is Rachmaninoffs Derde pianoconcert een onbetwistbaar onderdeel van het standaardrepertoire. Door zijn moeilijkheidsgraad geldt het onder pianisten als een ontzagwekkend meesterwerk. De jonge Oezbekistaanse pianist Behzod Abduraimov maakt er onder leiding van Valery Gergiev zijn debuut mee bij het Concertgebouworkest

Na de pauze klinkt een al even meeslepend werk uit de Russische Laatromantiek, de Derde symfonie van Alexandr Skrjabin. Volgens Skrjabins programmatoelichting bij de première van zijn Derde symfonie moet zijn ‘Goddelijke gedicht’ de groei van de menselijke geest naar complete vrijheid en eenheid met het universum uitbeelden. Geen gering programma!

Audio & Video

Dineren

voor de concerten

Voorafgaand aan de concerten op 4 en 5 oktober kunt u om 18.15 uur dineren in de Spiegelzaal van Het Concertgebouw. Abonnementhouders ontvangen in augustus bericht over het bestellen van diners.

Menu

4 en 5 oktober

Pompoen kerrie velouté, Tandoori kip, fijn gesneden kool, krokant Naanbrood, kerrieolie


Gascogne rundersukade , selderij mousseline, gesuikerde bospeen, pastinaak frietjes, rode wijnsaus


Trio van chocolade met vanillesaus


Koffie thee en friandises

Dieetwensen

Voor dieetwensen kunt u ons bellen op 06-57495890.