9 februari 2021

Close-up

Musici van het Concertgebouworkest

Geuren en kleuren uit Europa

Kaarten & programmaAudio & Video
Het is op dit moment nog onduidelijk of dit concert in de oorspronkelijke vorm zal plaatsvinden. Daarom is de verkoop nog niet gestart.
februari 2021 dinsdag 20:15
Kleine Zaal Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
De verkoop van dit concert is gesloten.
Béla Bartók Roemeense volksdansen
Francis Poulenc Sonate
Josef Suk Vier stukken
J. S. Svendsen Romance
Edvard Grieg Vioolsonate nr. 3

Violiste Sylvia Huang deelt het podium met de Russische pianist Boris Kusnezow voor een Close-up vol geuren en kleuren uit Noord- en Oost-Europa.

Geuren en kleuren uit Europa

De Belgische Sylvia Huang, eerste violiste in het Concertrgebouworkest, en de Russische pianist Boris Kusnezow schotelen u in deze Close-up een keur aan geuren en kleuren voor. Zij nemen u mee op reis door Europa. Wat de Hongaar Béla Bartók, de Tsjech Josef Suk, en de Noren Johan Svendsen en Edvard Grieg en de Fransman Francis Poulenc gemeen hebben is dat zij zich verdiepten in de volksaard en -muziek van hun geboorteland (en, in Bartóks geval, omstreken) en die deze nationale stijlkenmerken opnamen in hun muziek. Dat levert inderdaad een rijk kleurenpalet op voor dit Close-up-concert!

Musici van het Concertgebouworkest

Al jaren verzorgen musici van het Koninklijk Concertgebouworkest kamermuziekconcerten in de Kleine Zaal onder de noemer Close-up. Deze intieme concerten, georganiseerd door de Vrienden van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest, vormen een bijzondere gelegenheid om orkestleden eens in kleine bezetting mee te maken en van hun individuele kwaliteiten te genieten.

Sylvia Huang trad in 2014 op twintigjarige leeftijd toe tot de eerste-violengroep van het Concertgebouworkest. Zij won op 25 mei 2019 tijdens de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd de publieksprijs: de Canvas-Klaraprijs.

Audio & Video