Rondom het concert van 17 februari
Na Bruckners Achtste in 2013 – een ‘glorieuze Bruckner’, volgens NRC Handelsblad – leidt eredirigent Bernard Haitink het orkest nu in de Zevende symfonie. Het fascinerende van Bruckner, zei Haitink ooit, is diens spiritualiteit. Vooral in langzame delen lijkt hij het aardse te ontstijgen en een hogere werkelijkheid te zoeken.
Met de Zevende symfonie doorbrak de componist eindelijk de enorme weerstand die tegen zijn muziek heerste: de indringende schoonheid ervan bleek onweerstaanbaar.
Ook Debussy zocht in zijn muziek andere werelden, maar met een totaal ander resultaat. Tegenover Bruckners monumentale klankbouwsels klinken Debussy´s Trois nocturnes als wolken: hier realiseerde hij zijn streven naar ‘vrije, beweeglijke muziek met voortdurend veranderende kleuren, vormen en ritmes’.
Voorafgaand aan het concert op 17 februari kunt u sfeervol dineren in de Spiegelzaal van Het Concertgebouw. Vanaf 18.15 uur bent u welkom voor een driegangendiner, inclusief aperitief en drank.
U kunt online diners bestellen bij de aankoop van kaarten. Als u al kaarten of een abonnement in bezit heeft bestelt u diners via Mijn RCO voor 17 februari, de Concertgebouwlijn: 0900-6718345, (€ 1,- p/g), of aan de kassa van Het Concertgebouw.
De kosten voor dit arrangement bedragen € 57,50 per couvert.
Noedelsalade Chinese beef “spicey China slaw”
Aziatische procureur, Thaise dauphinoise, zoetzure atjar, saus van babi panang
Exotische fruitsalade, Malibumousse, kokoskruim en chocola
Koffie thee en friandises
Voor dieetwensen kunt u ons bellen op 06-57495890.