Laatste kaarten

16, 18 oktober 2020

Riccardo Minasi, dirigent - Haydns Symfonie nr. 88

Oorspronkelijk serie D (16 okt) & Z (18 okt)

Hallenberg zingt Händel en Haydn

Kaarten & programmaAudio & Video
Deze concerten zijn ongeplaceerd. U kunt bij uw bestelling aangeven of u in de zaal, op het balkon of op het podium wilt zitten. Uw zitplaats wordt ter plekke aangewezen door een van de medewerkers van Het Concertgebouw.
oktober 2020 vrijdag 19:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
Laatste Kaarten
oktober 2020 vrijdag 21:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
Kaarten
oktober 2020 zondag 13:30
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
Laatste Kaarten
oktober 2020 zondag 15:45
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
Kaarten
Georg Friedrich Händel Agrippina HWV 6: Ouverture
Georg Friedrich Händel Serse HWV 40: "Se bramate d'amar"
Joseph Haydn Il ritorno di Tobia: "Sudo il guerriero"
Joseph Haydn Symfonie nr. 88

De stem van mezzosopraan Ann Hallenberg klinkt nergens mooier dan in aria’s van Händel. Onder leiding van Ricardo Minasi laat het Concertgebouworkest aria’s en instrumentale delen van Händel en Haydn voorafgaan aan Haydns aanstekelijke Symfonie nr. 88.

Onverwoestbaar humeur

Na een gevarieerde reeks aria’s en instrumentale delen van Händel en Haydn, gevolgd door Haydns aanstekelijke Symfonie nr. 88, komt u gegarandeerd met een onverwoestbaar humeur de concertzaal uit. Händel is mezzosopraan Ann Hallenberg dierbaar. 'Ik houd het meest van zijn langzame, minder virtuoze aria's. Natuurlijk, hij is bekend om zijn coloraturen, maar vergeleken bij andere componisten past hij ze bescheidener toe, zinvoller ook.' Hallenberg zingt bij het Concertgebouworkest de mooiste aria’s van Händel, met nadruk op de lyrische kant. De aria Sudò il guerriero uit Haydns weinig bekende oratorium Il ritorno dit Tobia bevat dan weer een explosie van coloraturen. 'Het gaat om de scene waarin Anna haar echtgenoot verwijt nergens goed voor te zijn', legt Hallenberg uit.

Vrolijk stemmende finale

Na de pauze klinkt Haydns Symfonie nr. 88, een van zijn bekendste. Het is een aanstekelijke symfonie die met zijn melodische ideeën en enkele verrassende wendingen moeiteloos de aandacht vasthoudt. Vooral de finale stemt vrolijk.

Audio & Video