29, 30 april 2021

Mendelssohn, Brahms

Thomas Hengelbrock, dirigent - Martin Fröst, klarinet

Janine Jansen, artist in residence

Kaarten & programmaAudio & Video
Het is op dit moment nog onduidelijk of deze concerten in de oorspronkelijke vorm zullen plaatsvinden. Daarom is de verkoop nog niet gestart.
april 2021 donderdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
De verkoop van dit concert is gesloten.
april 2021 vrijdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
De verkoop van dit concert is gesloten.
Felix Mendelssohn Ouverture 'Ruy Blas'
Sally Beamish nieuw werk (opdrachtcompositie)
Johannes Brahms Symfonie nr. 3

Het Concertgebouworkest brengt samen met zijn artist in residence Janine Jansen en klarinettist Martin Fröst een nieuw dubbelconcert van Sally Beamish in première. Mendelssohn en Brahms omlijsten het gloednieuwe werk.

Janine Jansen en Sally Beamish

De Nederlandse stervioliste Janine Jansen is in het seizoen 2020/21 artist in residence van het Concertgebouworkest. Samen met klarinettist Martin Fröst en dirigent Thomas Hengelbrock brengtJanine Jansen een nieuw dubbelconcert van Sally Beamish in première, geschreven in opdracht van het Concertgebouworkest. Beamish is een van de meest gerespecteerde hedendaagse componisten van Groot-Brittannië. Het genre van soloconcert ervaart zij als zeer inspirerend: ‘I get a thrill from working with other creative minds, especially minds from a different background than my own.’Mendelssohn en Brahms omlijsten Beamish’ gloednieuwe werk.

Mendelssohn en Brahms

Het concert opent met de energieke Ouverture ‘Ruy Blas’ van Felix Mendelssohn. Na de pauze voert het Concertgebouworkest de Derde symfonie van Johannes Brahms uit. Brahms’ vriend en invloedrijke muziekcriticus Eduard Hanslick was destijds onder de indruk van het succesvolle nieuwe werk en schreef: ‘Veel muziekliefhebbers zullen de titanische kracht van de Eerste symfonieprefereren, anderen de charmante Tweede, maar de Derde is voor mij, artistiek gezien, de bijna perfecte.’

Audio & Video