Laatste kaarten

16, 17 december 2020

Valery Gergiev, dirigent

Oorspronkelijk serie B

Janine Jansen, artist in residence

Kaarten & programmaAudio & Video
Dit concert is ongeplaceerd. U kunt bij uw bestelling aangeven of u in de zaal, op het balkon of op het podium wilt zitten. Uw zitplaats wordt ter plekke aangewezen door een van de medewerkers van Het Concertgebouw.
december 2020 woensdag 19:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
Uitverkocht
december 2020 donderdag 19:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
Laatste Kaarten
Anatoly Ljadov Het betoverde meer
Dmitri Sjostakovitsj Vioolconcert nr. 1

Een hoogtepunt van dit seizoen met louter grote namen. Topvioliste Janine Jansen, artist in residence van het Concertgebouworkest, soleert in Sjostakovitsj’ intense Vioolconcert nr. 1 met Valery Gergiev als dirigent. Ljadovs magische, mystieke werk Het betoverde meer opent het concert.

Energiek en tegendraads

Janine Jansen, dit seizoen artist in residence bij het Concertgebouworkest, soleert in Sjostakovitsj´ Vioolconcert nr. 1. Het is een energiek en tegendraads werk dat destijds nooit door de strenge sovjet-censuur had kunnen komen. Sjostakovitsj hield het dan ook onder de pet tot Stalin overleden was, waarna het zowel op zijn landgenoten als in het buitenland enorme indruk maakte. De solopartij verlangt zowel technische virtuositeit als diepgang - twee troefkaarten van stervioliste Janine Jansen. En bij Valery Gergiev, de Rus die bekend staat om zijn gepassioneerde stijl, zijn eigenzinnige visie en zijn inlevingsvermogen, is een twintigste-eeuws Russisch werk natuurlijk altijd in goede handen.

Janine Jansen

Violiste Janine Jansen is al sinds 2004 kind aan huis bij het Concertgebouworkest. Soleren bij het Concertgebouworkest voelt als thuiskomen, zegt de Nederlandse violiste. Met dit concert gaat haar residency bij het orkest van start.

Audio & Video