27, 28, 29 september 2018

Arthur Honegger

Stéphane Denève, dirigent

Jeanne d'Arc au bûcher

Kaarten & programmaAudio & VideoExtra
september 2018 donderdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
september 2018 vrijdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
september 2018 zaterdag 15:00
De Doelen, Rotterdam
Nederland
concert geweest
Stéphane Denève en Franse muziek

Arthur Honeggers Jeanne d´Arc au bûcher is één van de wonderlijkste en meest inventieve oratoria ooit gecomponeerd: het verschiet voortdurend van stijl en kleur. Koren op de molen van dirigent Stéphane Denève, inmiddels een vaste gast bij Het Concertgebouworkest. Denève is een autoriteit op het gebied van Franse muziek en maakt vaak verrassende repertoirekeuzes. Daartoe behoort zeker Jeanne d´Arc dat lang niet in Nederland te horen was. 

Arthur Honeggers Jeanne d´Arc au bûcher

De werken van Honegger zijn een sensatie voor publiek én musici, ondanks hun vaak tragische lading. Zijn sterke mix van Bach-invloeden, Frans sfeergevoel en jazzeffecten weerspiegelt de woeligheid van de jaren twintig en dertig - een periode waarin vooruitgangsdenken en fatalisme dicht bij elkaar lagen. 

Jeanne d´Arc au bûcher volgt de historische Franse heldin in de laatste uren voor haar terechtstelling. Als in een detective wordt de aanloop tot haar doodvonnis gereconstrueerd. Het levendige libretto van Paul Claudel plaatst Jeanne tegenover wonderlijke personages. Reden voor Honegger om een bonte kleurdoos open te trekken: spiritueel geladen koorpassages, kubistische klankblokken en zelfs snufjes variétémuziek wisselen elkaar af. 

Donatie

Onze dank gaat uit naar de Freundeskreis Schweiz (Zwitserse Vriendenvereniging van het Concertgebouworkest) die deze concerten mogelijk heeft gemaakt met een gulle gift.

Radiouitzending 30 september 2018

Het concert van 28 september wordt opgenomen door AVROTROS voor uitzending op zondag 30 september om 14.15 uur via NPO Radio 4.

Audio & Video

Bij het concert van 28 september

Inleiding

voor het concert

Spiegelzaal, 19.15 uur
door Michel Khalifa

Kaarten zijn vanaf drie maanden voor het concert gratis af te halen bij de kassa van Het Concertgebouw of te bestellen via de Concertgebouwlijn: 0900 - 67 18 345 (€1,- per gesprek, ma-zo 10:00-17:00).

Bestel

Meet the artists

na het concert

Na afloop van het concert op 28 september bent u welkom in de Spiegelzaal voor een ontmoeting met de uitvoerenden.