1, 3 mei 2020

Concert geannuleerd

Koninklijke muziek

Kaarten & programmaAudio & Video
In verband met de uitbraak van het coronavirus hebben de autoriteiten een verbod op evenementen afgekondigd. Om deze reden kunnen de concerten tot 1 juni 2020 helaas geen doorgang vinden.
mei 2020 vrijdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
mei 2020 zondag 14:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
Georg Friedrich Händel Concerto grosso op. 6 nr. 5
Georg Friedrich Händel Water Music Suite nr. 3
Jean-Philippe Rameau Suite uit 'Dardanus'
Georg Friedrich Händel Il delirio amoroso

Waan u in het hof van Lodewijk XIV of George I als het Concertgebouworkest werken uitvoert van Händel en Rameau, achttiende-eeuwse barokmeesters die het tot hofcomponisten schopten. De dirigente Emmanuelle Haïm debuteert bij het Concertgebouworkest.

Rameau en Händel

De tijdgenoten Rameau en Händel stonden in hoog aanzien; barokmeesters die het beiden tot hofcomponist schopten. De kosmopolitische Duitser Händel componeerde als tweeëntwintigjarige de ontroerende solocantate Il delirio amoroso op de dichtregels van een kardinaal die hij in Rome ontmoette. Later werd hij hofcomponist van George I, de muziekminnende keurvorst van Hannover die tot koning van Engeland werd uitgeroepen. Voor een koninklijk boottochtje over de Theems schreef Händel Water Music, drie suites met dansmuziek, en een instant hit. Aan het Franse hof van Lodewijk XIV schreef Rameau veel opera’s, waaronder de succesvolle tragedie Dardanus. Daarin verwerkte Rameau veel dansmuziek, want de Zonnekoning was gek op dansen.

Audio & Video