16 april 2021

Paavo Järvi, dirigent

Pilot Testen voor Toegang

Live-concert: Víkingur Ólafsson speelt Mozart

Kaarten & programma
Dit is een concert in het kader van de pilot Testen voor Toegang. Voor dit concert dient u een testafspraak te maken via testenvoortoegang.nl.
april 2021 vrijdag 20:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
Uitverkocht
Wolfgang Amadeus Mozart Pianoconcert nr. 24, KV 491
Robert Schumann Symfonie nr. 3 'Rheinische'

Onder leiding van Paavo Järvi speelt het Concertgebouworkest Mozarts Pianoconcert nr. 24 met debuterend pianist Víkingur Ólafsson. Ook klinkt Schumanns ongeremd romantische ´Rheinische´ symfonie.

Concertgebouworkest werkt mee aan pilot publiekstesten

Dit concert maakt onderdeel uit van het programma Testen voor Toegang, een landelijk georganiseerde reeks pilotconcerten en -evenementen met als doel de sector op een veilige manier te heropenen. Het concert biedt plaats aan 425 mensen. 

Bezoekers van het concert dienen in bezit te zijn van een toegangskaart en een negatief coronatestresultaat dat niet ouder is dan 40 uur op het moment dat het concert begint. Hiervoor dient u de volgende stappen te doorlopen: 

  1. Bestel een toegangskaart via concertgebouworkest.nl.
  2. Maak een testafspraak bij een van de bij de aangesloten testlocaties via testenvoortoegang.nl.
  3. Laat u testen bij de testaanbieder waar u een afspraak heeft gemaakt. Een uur na de test ontvangt u de testuitslag.
  4. Neem uw testbewijs (negatieve testuitslag), uw identiteitsbewijs en uw toegangskaartje mee naar het evenement.

Voor meer informatie over de pilotconcerten en test(bewijzen) kunt u terecht op testenvoortoegang.nl.

Naar testen voor toegang

Dit concert wordt ook uitgezonden als livestream.

Vuurwerk

De IJslandse pianist Víkingur Ólafsson debuteert bij het Concertgebouworkest. De afgelopen vier jaar trok de pianist wereldwijd de aandacht met zijn vertolkingen van Bach, Glass en hedendaagse muziek. Dat maakt benieuwd naar zijn vertolking van Mozarts Pianoconcert Nr. 24, een werk van ongekende lyriek en elegantie, dat met zijn dramatische opening en zo nu en dan duistere ondertonen de Romantiek al voorzichtig aankondigt.

Spirituele lading

Paavo Järvi vervulde al meerdere indrukwekkende gastdirigentschappen bij het Concertgebouworkest. Nu laat hij zijn licht schijnen over Schumanns Derde symfonie, ‘Rheinische’. Dit werk is de bekroning van Schumanns pogingen om zich als symfonicus te bewijzen. Geïnspireerd door het fraaie Rijnlandschap wilde hij deze symfonie laten klinken als volksmuziek. Daarnaast heeft het soms een plechtige, spirituele lading: het resultaat van de diepe indruk die de destijds gloednieuwe kathedraal van Keulen op hem had gemaakt.