10 mei 2020

Concert geannuleerd

Mahler Derde symfonie

Kaarten & programmaAudio & Video
In verband met de uitbraak van het coronavirus hebben de autoriteiten een verbod op evenementen afgekondigd. Om deze reden kunnen de concerten tot 1 juni 2020 helaas geen doorgang vinden.
mei 2020 zondag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest

Na de Mahlerfeesten van 1995 en 2011 is het nu opnieuw tijd om aandacht te besteden aan de grote symfonicus. Het Concertgebouworkest voert onder leiding van de Koreaanse meester Myung-whun Chung de Derde symfonie uit. Mahlers magistrale, gigantische Derde - met vocale solisten en koor - vormt een avondvullend programma.

Mahlers Derde symfonie

Mahler stond aan de wieg van het Concertgebouworkest. Diverse malen trad hij in Amsterdam aan als dirigent en zijn symfonieën werden een hoeksteen van het repertoire van het Concertgebouworkest.

In 1903 dirigeerde Mahler zijn Derde symfonie in Amsterdam. Het is zijn monumentaalste symfonie, zowel qua lengte als qua bezetting. De muziek heeft een onmiskenbaar spiritueel gehalte dat vaak met Beethoven vergeleken is. Live uitvoeringen zijn zeldzaam, dus dit is een uitgelezen kans om het bijzondere meesterwerk te ervaren.

Audio & Video