Vanwege onderhoud is het niet mogelijk om kaarten te bestellen of om in te loggen op je account. Probeer het later opnieuw. Onze excuses voor het ongemak.

Concertgebouworkest
Concertgebouworkest

18, 19 mei 2020

Concert geannuleerd

Mahler Derde symfonie

Kaarten & programmaAudio & Video
In verband met de uitbraak van het coronavirus hebben de autoriteiten een verbod op evenementen afgekondigd. Om deze reden kunnen de concerten tot 1 juni 2020 helaas geen doorgang vinden.
mei 2020 maandag 19:30
Musikverein, Wenen
Oostenrijk
mei 2020 dinsdag 19:30
Musikverein, Wenen
Oostenrijk

De Koreaans-Amerikaanse gootmeester Myung-whun Chung leidt het Concertgebouworkest in Mahlers Derde symfonie. De magistrale, gigantische Derde - met vocale solisten en koor - vormt een avondvullend programma.

Mahlers Derde symfonie

Mahler stond aan de wieg van het Concertgebouworkest. Diverse malen trad hij in Amsterdam aan als dirigent en zijn symfonieën werden een hoeksteen van het repertoire van het Concertgebouworkest.

In 1903 dirigeerde Mahler zijn Derde Symfonie in Amsterdam. Het is zijn monumentaalste symfonie, zowel qua lengte als qua bezetting. De muziek heeft een onmiskenbaar spiritueel gehalte dat vaak met Beethoven vergeleken is. Live uitvoeringen zijn zeldzaam, dus dit is een uitgelezen kans om het bijzondere meesterwerk te ervaren.

Audio & Video