17 maart 2020

Concert geannuleerd

Meet Thomas Adès

Kaarten & programma
In verband met de uitbraak van het coronavirus hebben de autoriteiten per direct een verbod op evenementen met meer dan 100 bezoekers afgekondigd. Om deze reden kunnen de concerten in Het Concertgebouw tot en met 6 april 2020 helaas geen doorgang vinden.
maart 2020 dinsdag 20:15
Kleine Zaal Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
Thomas Adès Lieux retrouvés voor cello en piano
Thomas Adès Pianokwintet
Gabriel Fauré Pianokwintet nr.2

Al jaren verzorgen musici van het Concertgebouworkest kamermuziekconcerten in de Kleine Zaal onder de noemer Close-up. Deze intieme concerten, georganiseerd door de Vrienden van het Concertgebouw en het Concertgebouworkest, vormen een bijzondere gelegenheid om orkestleden eens in kleine bezetting mee te maken en van hun individuele kwaliteiten te genieten.

Meet Thomas Adès

In het seizoen 2019/20 werkt het Concertgebouworkest veelvuldig samen met de vooraanstaande Engelse componist, dirigent en pianist Thomas Adès. In dit kamermuziekconcert deelt Adès als pianist het podium van de Kleine Zaal met musici uit het orkest voor muziek van Gabriel Fauré en hemzelf. In Lieux retrouvés (‘Hervonden plaatsen’) zet Thomas Adès de wereld van de natuur tegenover de hectische stad: hij laat water golven en klotsen, beklimt een onneembare berg, schildert een onmetelijke uitgestrektheid en stort zich aan het eind in het nachtleven. In zijn Pianokwintet speelt Adès met ‘tijd’: hij geeft de piano en de strijkinstrumenten verschillende bouwstenen die hij transformeert en in ongebruikelijke maatsoorten laat verschuiven. Een boeiend, contrastrijk werk waarin de musici elkaar kwijtraken en hervinden is het resultaat.