30 januari 2021

Essentials

Trevor Pinnock, dirigent

Mozarts Gran partita

Kaarten & programmaAudio & Video
Het is op dit moment nog onduidelijk of dit concert in de oorspronkelijke vorm zal plaatsvinden. Daarom is de verkoop nog niet gestart.
januari 2021 zaterdag 21:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
De verkoop van dit concert is gesloten.
Wolfgang Amadeus Mozart Serenade voor 13 blaasinstrumenten en contrabas 'Gran Partita'

De gedreven Trevor Pinnock dirigeert Mozarts Gran partita: grootse orkestrale muziek waarin tien blazers van het Concertgebouworkest kunnen schitteren.

Mozarts Gran Partita

Mozarts Serenade in Bes groot – beter bekend als de Gran Partita – is geschreven voor slechts tien musici, maar klinkt zeker niet minder indrukwekkend dan een complete symfonie. Serenades zijn doorgaans gelegenheidsmuziek voor intiemere gelegenheden, maar Mozart gaf er natuurlijk zijn eigen draai aan. Hij vulde de gebruikelijke bezetting aan tot een compleet blaasorkest. Met zeven delen en een lengte van bijna een uur eist Mozart alle aandacht op; niet iets om onder een balkon te spelen! Mozarts Gran partita linkt als een klok in de grote zaal.

Essentials

Bij Essentials staat vier keer per jaar een essentieel meesterwerk centraal, een muziekstuk dat je gehoord moet hebben, uitgevoerd door het Concertgebouworkest en op geheel eigen wijze ingeleid door de energieke presentator Thomas Vanderveken. 

Audio & Video