10 juni 2017

Familieconcert

Daniele Gatti, dirigent

Muzikale catwalk

Kaarten & programmaExtra
juni 2017 zaterdag 13:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
juni 2017 zaterdag 15:30
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
Maurice Ravel Ma mère l'Oye: 3 delen uit cinq pièces enfantines
Igor Stravinsky Suite nr. 1 voor klein orkest
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Karakteristieke dansen uit 'De notenkraker'

Met chef-dirigent Daniele Gatti en actrice Maartje van de Wetering zorgt het Koninklijk Concertgebouworkest voor een wervelende show van betoverende muziekstukken. De muzikale catwalk loopt dwars door de zaal. Maak de musici en hun instrumenten van dichtbij mee! 

In dit Familieconcert (voor kinderen vanaf 6 jaar) neemt een prinses ons mee op een muzikale reis, wanneer ze op zoek gaat naar de musicus die de verloren schoen past. De reis begint met de sprookjesachtige klanken van Ravels Ma mère l'oye. Stravinsky neemt de prinses in zijn Eerste suite mee naar Italië, Spanje en verder. In Tsjaikovski’s Suite 'De notenkraker' horen we de Suikerfee dansen, en belandt de prinses in Rusland en Arabië. 

De Muzikale Catwalk wordt op 10 juni twee keer uitgevoerd, om 13.00 en 15.30 uur. Steeds 40 minuten voor aanvang start een voorprogramma waarin de kinderen worden voorbereid op het concert.

Het Familieconcert is in samenwerking met Oorkaan.

Caecilia Thunnissen tekent voor het concept en de regie, naar een idee van Anne Vegter, Erin Coppens zorgde voor de dramaturgie

 

Rondom de concerten van 10 juni

Voorprogramma

Veertig minuten voor aanvang

Veertig minuten voor aanvang van dit concert vindt een voorprogramma plaats voor kinderen. Ouders, grootouders en ooms en tantes zijn natuurlijk ook welkom, mits in bezit van toegangskaarten.