7 juni 2020

Close-up

Concert geannuleerd

Portretconcert: Miroslav Petkov

Kaarten & programma
In verband met de uitbraak van het coronavirus hebben de autoriteiten een verbod op evenementen afgekondigd. Om deze reden kunnen de concerten tot 1 juli 2020 helaas geen doorgang vinden.
juni 2020 zondag 14:15
Kleine Zaal Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
Johann Sebastian Bach Badinerie
Johann Baptist Georg Neruda Hoornconcert
Aaron Copland Quiet City
Hans Werner Henze Sonatina
André Jolivet Concertino
Dimitar Bodurov nieuw werk gebaseerd op Bulgaarse volksmuziek
György Ligeti Trio

Al jaren verzorgen musici van het Concertgebouworkest kamermuziekconcerten in de Kleine Zaal onder de noemer Close-up. Deze intieme concerten, georganiseerd door de Vrienden van het Concertgebouw en het Concertgebouworkest, vormen een bijzondere gelegenheid om orkestleden eens in kleine bezetting mee te maken en van hun individuele kwaliteiten te genieten.

Portretconcert: Miroslav Petkov

In zijn eerste portretconcert laat solotrompettist Miroslav Petkov een aantal onvermoede kanten van zijn instrument horen. Samen met collega’s uit het Concertgebouworkest maar ook met enkele gastmusici neemt hij u mee op reis van de Duitse barokmeester Bach naar vernieuwde volksmuziek uit zijn vaderland Bulgarije. De eerste tussenstop is in Tsjechië, waar Jan Křtitel Jiří (later verduitst naar Johann Baptist Georg) Neruda rond het midden van de achttiende eeuw een soloconcert componeerde, dat tot het standaardrepertoire van trompettisten behoort. Quiet City van de Amerikaanse componist Aaron Copland portretteert de nachtelijke uren van een metropool die nooit slaapt. Terug in Europa, laat Petkov in Hans Werner Henzes virtuoze Sonatina en Jolivets jazzy Concertino horen wat hij allemaal voor klanken uit zijn trompet kan toveren.