14, 15, 16 juni 2017

Cristian Măcelaru, dirigent

Tod und Verklärung

Radu Lupu speelt Mozart

Kaarten & programmaExtra
juni 2017 woensdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
juni 2017 donderdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
juni 2017 vrijdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
Wolfgang Amadeus Mozart Pianoconcert nr. 24, KV 491
Richard Wagner Tannhäuser: Ouverture
Richard Strauss Tod und Verklärung

Dirigent Kirill Petrenko heeft helaas om gezondheidsredenen zijn concerten met het Koninklijk Concertgebouworkest op 14, 15 en 16 juni 2017 moeten afzeggen. Het Koninklijk Concertgebouworkest is verheugd te melden dat een vervanger is gevonden in Cristian Măcelaru. De Roemeense dirigent maakt zijn debuut bij het Concertgebouworkest.

Een concert met Radu Lupu, een van de belangrijkste pianisten van onze tijd, is altijd een bijzondere belevenis. Bij het Koninklijk Concertgebouworkest was hij al diverse malen te gast, in mei 2015 nog met Beethovens Eerste pianoconcert. Nu komt hij terug voor Mozarts Pianoconcert nr. 24, een van de slechts twee concerten in mineurtoonsoort die Mozart componeerde.

Cristian Măcelaru leidt vervolgens Strauss' Tod und Verklärung. De nog maar 25-jarige Strauss beschreef in dit imponerende symfonische gedicht de dood van een kunstenaar. Met kleurrijk orkestraal vernuft laat het werk horen hoe de kunstenaar diverse stadia doormaakt. Zo ziet hij vrolijke herinneringen uit zijn kindertijd voor zich, die bruut worden onderbroken door  een 'strijd van leven en dood'. Op het laatst is de overgang naar een andere wereld compleet en is de kunstenaar verlost van alle aardse beslommeringen. Dit gebeurt ook bij Tannhäuser in Wagners opera over een minstreel die verscheurd wordt tussen zinnelijke en hemelse liefde, en na een pelgrimstocht eindelijk verlost wordt.

Rondom de concerten van 14 en 15 juni

 

Dineren

voor de concerten

Voorafgaand aan de concerten op 14 en 15 juni kunt u sfeervol dineren in de Spiegelzaal van Het Concertgebouw. Vanaf 18.15 uur bent u welkom voor een driegangendiner, inclusief aperitief en drank.

U kunt online diners bestellen bij de aankoop van kaarten. Als u al kaarten of een abonnement in bezit heeft bestelt u diners via Mijn RCO voor 14 juni of 15 juni, de Concertgebouwlijn: 0900-6718345, (€ 1,- p/g), of aan de kassa van Het Concertgebouw.

De kosten voor dit arrangement bedragen € 57,50 per couvert.

Menu

14 en 15 juni

Koud gepocheerde umami zalm, Aziatische kool slaw, chili dressing


Kip risolle met basilicum , tomaten fondue, bulgur en gekonfijte uien


Gemarineerd rood fruit met vanillesabayon


Koffie thee en friandises

Dieetwensen

Voor dieetwensen kunt u ons bellen op 06-57495890.