Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

14 september 2017

Diana Damrau, sopraan

Feestelijke seizoensopening

RCO Opening Night

september 2017 donderdag 18:00
Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
Wolfgang Amadeus Mozart Ouverture 'Don Giovanni', KV 527
Wolfgang Amadeus Mozart L'amerò, sarò constante uit 'Il rè pastore', KV 208
Wolfgang Amadeus Mozart Bella mia fiamma, addio - Resta, oh cara, KV 528
Wolfgang Amadeus Mozart Symfonie nr. 32, KV 318
Antonín Dvořák Symfonie nr. 8

RCO Opening Night, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest, is de feestelijke seizoensopening van het Concertgebouworkest te midden van zijn trouwe publiek en nieuwe liefhebbers. In deze derde editie zingt stersopraan Diana Damrau geliefde aria´s van Mozart. Thomas Hengelbrock dirigeert bovendien instrumentale werken van Mozart en de goedgeluimde Achtste symfonie van Dvořák. En u mag nog enkele muzikale verrassingen verwachten.

Walking dinner

RCO Opening Night begint om 18.00 uur met een stijlvol walking dinner, dat plaatsvindt in de foyers rondom de Grote en Kleine Zaal. De dresscode van de avond is black tie. Het concert start om 20.15 uur.

Afterparty

Na afloop van het concert kunt u in de foyers de orkestmusici, Thomas Hengelbrock en Diana Damrau ontmoeten. Voor liefhebbers wordt de avond in de Kleine Zaal afgesloten met een afterparty.

Concertprogramma

Het concert vangt aan met de beroemde ouverture uit Don Giovanni. De even korte als inventieve Symfonie nr. 32 was mogelijk eveneens bedoeld als ouverture voor een opera of operette. In Mozarts opera Il rè pastore is de liefdesverklaring van kroonprins Aminta voor zijn geliefde herderinnetje Elisa, L'amerò, sarò costante, zo overtuigend dat Alexander de Grote de twee toestemming geeft om te trouwen. Bella mia fiamma, addio is een dramatische afscheidsbrief aan een geliefde. De aria Dove sono i bei momenti is Diana Damrau op het lijf geschreven; ze schitterde al vaak als hertogin Almaviva in Mozarts Le nozze di Figaro.

Dvořáks Achtste symfonie ten slotte is een uitgelaten ode aan het buitenleven, waarin op meesterlijke wijze Boheemse volksmuziek is verweven met klassieke vormen.

Dress code: black tie

Audio & Video