Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

14 september 2018

Evgeny Kissin, piano

Thomas Hengelbrock, dirigent

RCO Opening Night

Kaarten & programmaAudio & Video
september 2018 vrijdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
Hector Berlioz Ouverture 'Le carnaval romain'
Franz Liszt Pianoconcert nr. 1
Gioachino Rossini Ouverture uit 'Il barbiere di Siviglia'
Felix Mendelssohn Symfonie nr. 4, 'Italiaanse'
Giuseppe Verdi Balletmuziek uit 'Otello'
Seizoensopening met Evgeny Kissin

RCO Opening Night is de seizoensopening van het Koninklijk Concertgebouworkest te midden van zijn trouwe publiek en nieuwe liefhebbers. Het is de vierde RCO Opening Night in de geschiedenis van het Koninklijk Concertgebouworkest. Pianist Evgeny Kissin, zonder twijfel een van de grootste pianisten van onze tijd en volgens sommigen al lang een levende legende, is voor het eerst sinds 1994 terug bij het Concertgebouworkest. Hij soleert in het Eerste pianoconcert van Liszt. 

Muzikale verrassingen

Het Romantiek ademende concert opent met Berlioz' concertouverture Le carnaval romain, dat gesierd wordt door een prachtige althobo-solo. De hartstochtelijke 'Italiaanse' symfonie van Mendelssohn wordt geflankeerd door muziek uit geliefde Italiaanse opera's. En er volgen zeker nog enkele muzikale verrassingen.

Walking dinner

Het concert wordt voorafgegaan door een stijlvol walking dinner. Het diner begint om 18.00 en vindt plaats in de foyers rondom de Grote en Kleine Zaal. Het concert start om 20.15 uur. Na afloop van het concert heeft u de mogelijkheid de musici te ontmoeten in de foyers. 

De dresscode is black tie.

Educatie

De opbrengsten van de RCO Opening Night komen steevast ten goede aan de educatieve activiteiten van het orkest. Met RCO House openen zich nieuwe mogelijkheden voor muziekeducatie. De ensembezaal is bijzonder geschikt om schoolklassen te ontvangen om kinderen in aanraking te laten komen met klassieke muziek. Letterlijk, want het is de bedoeling dat kinderen niet alleen naar muziek luisteren, maar zelf instrumenten mogen uitproberen die door particuliere schenkers aan het orkest ter beschikking zijn gesteld.

Word RCO Patron en ontvang twee kaarten

Als u minimaal €1500,- per jaar aan het Concertgebouworkest schenkt, wordt u RCO Patron en ontvangt u als privilege o.a. een uitnodiging voor twee personen voor de RCO Opening Night. Uw gift is fiscaal aftrekbaar en afhankelijk van uw persoonlijke situatie kan uw gift u netto €525,- kosten.

RCO Opening Night eindigt om 00.30 uur.

Audio & Video