Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

14 september 2018

Evgeny Kissin, piano

Daniele Gatti, dirigent

RCO Opening Night

Kaarten & programmaAudio & Video
september 2018 vrijdag 18:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
Laatste Kaarten
Hector Berlioz Ouverture 'Le carnaval romain'
Franz Liszt Pianoconcert nr. 1
Gioachino Rossini Ouverture uit 'Il barbiere di Siviglia'
Felix Mendelssohn Symfonie nr. 4, 'Italiaanse'
Giuseppe Verdi Balletmuziek uit 'Otello'
Feestelijke seizoensopening met Evgeny Kissin

RCO Opening Night is de feestelijke seizoensopening van het Koninklijk Concertgebouworkest te midden van zijn trouwe publiek en nieuwe liefhebbers. De vierde RCO Opening Night in de geschiedenis van het Koninklijk Concertgebouworkest staat onder leiding van chef-dirigent Daniele Gatti. Pianist Evgeny Kissin, zonder twijfel een van de grootste pianisten van onze tijd en volgens sommigen al lang een levende legende, is voor het eerst sinds 1994 terug bij het Concertgebouworkest. Hij soleert in het Eerste pianoconcert van Liszt. 

Muzikale verrassingen

Het Romantiek ademende concert opent met Berlioz' concertouverture Le carnaval roumain, dat gesierd wordt door een prachtige althobo-solo. De hartstochtelijke 'Italiaanse' symfonie van Mendelssohn wordt geflankeerd door muziek uit geliefde Italiaanse opera's. En er volgen zeker nog enkele muzikale verrassingen.

Walking dinner

Het concert wordt voorafgegaan door een stijlvol walking dinner. Het diner begint om 18.00 en vindt plaats in de foyers rondom de Grote en Kleine Zaal. Het concert start om 20.15 uur. Na afloop van het concert heeft u de mogelijkheid de musici en de chef-dirigent te ontmoeten in de foyers.

De dresscode is black tie.

Educatie

De opbrengsten van de RCO Opening Night komen steevast ten goede aan de educatieve activiteiten van het orkest, waaronder de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest, waar jonge talentvolle musici worden opgeleid tot orkestmusicus, en de Familieconcerten. Zo vieren we niet alleen samen een nieuw seizoen, maar werken we tegelijkertijd aan de toekomst van de symfonische muziek.

Word RCO Patron en ontvang twee kaarten

Als u minimaal €1500,- per jaar aan het Concertgebouworkest schenkt, wordt u RCO Patron en ontvangt u als privilege o.a. een uitnodiging voor twee personen voor de RCO Opening Night. Uw gift is fiscaal aftrekbaar en afhankelijk van uw persoonlijke situatie kan uw gift u netto €525,- kosten.

RCO Opening Night eindigt om 00.30 uur.

Audio & Video