2 oktober 2016

Familieconcert

Joshua Weilerstein, dirigent

Reis door de nacht

Kaarten & programmaExtra
oktober 2016 zondag 13:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
oktober 2016 zondag 15:30
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
Gustav Mahler Symfonie nr. 7: fragmenten delen 2, 3 en 5

De kinderen Anna en Otto bezoeken Meneer Mahler. De grote componist probeert de nacht te vangen in muziek. Wat voor noten heeft Meneer Mahler vandaag gecomponeerd? Als Otto en Anna de muziek horen, reizen ze in hun hoofd op een skateboard, over een meer, door de bergen en komen ze langs een reuzenrad, luchtballon en een duizendpoot. 

Hoe ziet jouw nacht eruit? We nemen je mee op reis aan de hand van delen uit Mahlers mysterieuze Zevende Symfonie. Jeroen Kramer is jouw gids in de nacht. Hij vertelt het verhaal, bevraagt de musici en helpt je om te horen wat er allemaal in de muziek verstopt zit. Wees niet bang: het is helemaal veilig, en aan het eind wordt alles weer licht!

Het Familieconcert is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. 

 


Help Herman!

Wil jij slagwerker Herman Rieken helpen met het verhaal? Bekijk dit filmpje en doe mee!

Ga meteen naar de app!

App Reis door de nacht

Let op: wegwerkzaamheden rond het Concertgebouw

De gemeente Amsterdam voert herinrichtingswerkzaamheden en groot onderhoud uit op en rond het kruispunt bij het Concertgebouw. U heeft waarschijnlijk meer tijd nodig om het Concertgebouw te bereiken. De werkzaameden duren tot eind oktober. Raadpleeg voor het laatste nieuws over de wegwerkzaamheden de website van het Concertgebouw.

Voorprogramma

40 minuten voor aanvang

Dit concert heeft een speciaal voorprogramma voor de kinderen. Je maakt kennis met musici van het orkest. Zij laten je horen hoe je met je instrument kunt fantaseren en verhalen kunt vertellen. Natuurlijk mag je de musici ook het hemd van het lijf vragen.

Als je mee wilt doen, kom dan op tijd. Het voorprogramma start 40 minuten voor - en eindigt 15 minuten voor aanvang van het concert.