Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

7 april 2018

Essentials

Händel en Haydn

Royal Fireworks

Kaarten & programmaAudio & VideoExtra
april 2018 zaterdag 21:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
Georg Friedrich Händel Music for the Royal Fireworks
Joseph Haydn Symfonie nr. 100 'Militaire symfonie'

Twee opgewekte meesterwerken staan centraal tijdens dit Essentials-concert. Händels briljante Music for the Royal Fireworks stelde het ´koninklijke vuurwerk´ in het Londense Green Park ter gelegenheid van de Vrede van Aken in 1749 totaal in de schaduw. Londen is ook de stad waar Joseph Haydn zijn 'Militaire' symfonie schreef. Fanfares met trompetten en slagwerkinstrumenten karakteriseren het tweede deel.

De dirigent is Trevor Pinnock, een graag geziene gast bij het Concertgebouworkest en een uniek pleitbezorger van werken uit de barok en vroeg-klassieke periode.  

De enthousiaste Vlaamse presentator Thomas Vanderveken vertelt op het podium van de Grote Zaal op zijn geheel eigen wijze over de achtergronden van deze meesterwerken uit de achttiende eeuw. Na afloop kan er met een drankje nagepraat worden bij het Entrée Café.

Zie ook onze informatie over dit concert op Facebook.

Audio & Video

TOM Talk

tijdens het concert

De Vlaamse presentator Thomas Vanderveken licht tijdens het concert op inventieve en enthousiaste wijze het programma toe.

Entrée Café

na het concert

Na afloop van het concert op 7 april organiseert jongerenvereniging Entrée het gratis toegankelijke Entrée Café in de entreehal, waar u kunt napraten over het concert onder het genot van een drankje en met fijne jazztunes op de achtergrond.