Vanwege onderhoud is het niet mogelijk om kaarten te bestellen of om in te loggen op je account. Probeer het later opnieuw. Onze excuses voor het ongemak.

Concertgebouworkest
Concertgebouworkest

16 april 2021

Essentials

Paavo Järvi, dirigent

Schumanns ‘Rheinische’

Kaarten & programmaAudio & Video
april 2021 vrijdag 21:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
Ludwig van Beethoven Ouverture 'Leonore' nr. 3
Robert Schumann Symfonie nr. 3 'Rheinische'

Het Concertgebouworkest speelt onder leiding van Paavo Järvi twee onbetwiste meesterwerken uit de negentiende eeuw. Schumanns ´Rheinische´ wordt ingeleid met Beethovens Ouverture ‘Leonore’ nr. 3.

Bekroning

Schumanns Derde symfonie, ‘Rheinische’ is de absolute bekroning van Schumanns pogingenom zich als orkestcomponist te bewijzen, na zijn successen met liederen en pianomuziek. Geïnspireerd door het fraaie Rijnlandschap wilde hij deze symfonie laten klinken als volksmuziek. Daarnaast heeft het stuk soms een plechtige, spirituele lading: het resultaat van de diepe indruk die de destijds gloednieuwe kathedraal van Keulen op hem hadgemaakt.

Essentials

Bij Essentials staan vier keer per jaar essentiële meesterwerken centraal die je gehoord moet hebben, uitgevoerd door het Concertgebouworkest en op geheel eigen wijze ingeleid door de energieke presentator Thomas Vanderveken.

Audio & Video